Midii marinate & Cartofi prăjiţi (Moules & Frites)

Postat de DinDragostePentruGatit in Fructe de mare
2 Apr 2012 | 6873 vizualizari
Midii marinate & Cartofi prăjiţi (Moules & Frites)

Prima dată am mancat scoici în Paris, la sora mea. Mi-au plăcut...nu mi-au atras atenţia înainte de a le gusta, iar acum...iammy!!!

Ingrediente

  • 1.5 kg midii;
  • 1 ceapă;
  • 1 căpăţână de usturoi;
  • 200 mL vin alb;
  • ulei de măsline;
  • pătrunjel;
  • sare; piper.
  • Cartofi prăjiţi
  • 6 cartofi mari;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare; piper.

Mod de preparare

Pentru început se spală foarte, foarte bine midiile, cu o perie. 

Se scoate "mustaţa" :)) şi se ţin în apă în jur de 30 minute, pentru a sedimenta eventualele fire de nisip.

Se căleşte ceapa + usturoiul (tocate mărunt).

Se adaugă midiile apoi vinul.

Se condimentează cu sare şi piper.

Se acoperă şi se fierb timp de 4-5 minute, până se desfac toate midiile.

La final se presară pătrunjelul tocat.

Se servesc alături de cartofi prăjiţi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii marinate & Cartofi prăjiţi (Moules & Frites)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sos de creveti cu sofran

Postat de Sylvia

Sos de creveti cu sofran

Acest sos este bine de facut atunci cand cumparati creveti proaspeti intregi, dupa decorticarea lor in loc sa aruncati cochiliile se poate face un excelent sos de creveti.  Intr-un vas pe...

Citeste continuarea

Caracatita in stil asiatic

Postat de Ksenya

Caracatita in stil asiatic

  Intr-o cratita punem apa la foc, cand a inceput sa clocoteasca, cu ajutorul unui cleste scufundam caracatita pentru 10-15 secunde si o dam deoparte. Apa o aruncam. Lasam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2012, 20:27
foarte bune!prima servita,nu scapi)
la 02.04.2012, 20:38
Nici nu-mi doresc sa scap de voi! Sunt noua in cartier , voi trece pe la voi, acum sunt abia la stadiul postarilor, adica mut blogul aici .
la 02.04.2012, 21:13
Eeeeeeee "muti blogul aici " nici chiar asa,ca eu nu postez atatea retete si pe urma ma fac de ras in sat
la 02.04.2012, 21:23
imi plac
la 02.04.2012, 21:25
Sa inteleg ca pui aici ce-ai mai bun? Sau ce-i in trend...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking