Miel umplut

Postat de Teona in Oaie
24 Mai 2012 | 8952 vizualizari
Miel umplut

reteta de Paste traditionala in Ardeal

Ingrediente

  • o jumatate de miel,
  • 8 oua fierte tari,
  • 15 oua crude
  • jumatate din maruntaiele de la miel,
  • ceapa verde
  • patrunjel verde
  • sare,
  • piper,
  • o paine mare, veche de trei zile
  • 3 linguri untura
  • vin de casa

Mod de preparare

Se pregateste mielul pentru umplut, adica pielea de pe coaste se separa usor cu mana printr-un orificiu. (la noi, cel care taie mielul sufla atunci cand e taiat proaspat si astfel locul pentru umplut este mai usor de aranjat). Se sareaza mielul si se lasa asa sa il patrunda putin sarea.

Intre timp, taiem maruntaiele care au fost fierte in trealabil in apa fara sare, sub forma de fasii lungi si subtiri. Le calim in untura topita, impreuna cu o legatura mai mica de ceapa verde, sare si piper.

Dupa ce au fost calite, se adauga miezul de paine sfarmat marunt, dar atentie! nu se inmoaie cu lapte sau cu altceva. Se stinge focul de sub oala si se adauga ouale crude batute bine. Se amesteca bine, se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga patrunjel verde taiat si chiar la urma ouale fierte tari taiate fasii lungi. Se amesteca foarte fin pentru ca sa ramana feliile de ou intacte, cat se poate bineinteles, pentru ca la taiere arata foarte bine!

Aceasta este umplutura cu care se umple mielul, cu grija si apoi se coase. Trebuie sa avem grija asa nu fie nici prea umplut ca sa nu crape cand e la cuptor. In caz ca ramane umplutura o coacem intr-o tava de chec, arata super si asa.

Odata umplut mielul, il ungem cu untura si il bagam la cuptor incins dar cu foc nu foarte puternic. Eu l-am facut in 2 ore la 180 de grade. In tava se pune putina apa, si pe parcurs il stropim cu vin si zeama din tava.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel umplut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Retete similare

Miel umplut cu drob la cuptor

Postat de rocsi_1612

Miel umplut cu drob la cuptor

Organele de miel le spalati, le puneti la fiert intr-o oala cu apa, boabe de piper si foile de dafin. Cand sunt fierte, le scurgeti bine de apa, le lasati sa se racoreasca. Le tocati marunt cu un...

Citeste continuarea

Cotlete de porc umplute cu fasole verde si ciuperci in mantie de prapur de miel

Postat de anuta

Cotlete de porc umplute cu fasole verde si ciuperci in mantie de prapur de miel

Cotletele se spala si se zvanta, apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara, cate o taietura, pe mijlocul laturii cu carne, fara a taia lateralele cotletelor, taietura dusa cu grija...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2012, 09:32
la 24.05.2012, 09:41
la 24.05.2012, 09:52
N-am mancat niciodata, dar cred ca-i tare bun!!
la 24.05.2012, 09:55
ce pofta mi-ai facut cunosc gustul minunat al acestei fripturi delicioasa rau
la 24.05.2012, 10:14
Si mie mi-e pofta

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking