Mille-feuilles crocant cu guacamole si pui

Postat de Sylvia in Aperitive / Garnituri
9 Iul 2014 | 4794 vizualizari
Mille-feuilles crocant cu guacamole si pui

Va prezint astazi o reteta care este in acelasi timp frumoasa si delicata dar deopotriva foarte gustoasa si lejera, merge perfect vara si este perfecta pentru orice ocazie. Realizarea ei nu este deloc complicata cum ar parea, necesita doar putin timp si rabdare ca si toate lucrurile bune din viata :)

Ingrediente

  • foi filo de placinta
  • avocado
  • o rosie
  • o ceapa verde mica
  • ardei iute
  • o jumatate catel usturoi
  • piept de pui
  • ardei colorat ( rosu,galben, verde)
  • unt clarificat
  • mac
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Avem nevoie pentru inceput de 36 de cercuri de foaie filo pe care in prima faza le decupam cu un cerc de inox si apoi le pensulam cu unt clarificat si cu mac si le coacem la 180 de  grade pret de 2-3 minute pana se coloreaza frumos si devin crocante , aceasta este partea cea mai elaborioasa a retetei.  Cecurile o data facute se pot pastra cateva zile fara probleme dar montajul lor trebuie facut in ultimul minut inainte de servire pentru ca absorb umiditatea din guacamole. 

Separat preparam in 2 minute un guacamole picant facut din 2 avocado, o rosie decojita si fara seminte tocata fin de tot, putina ceapa tocate extrem de fin, o jumatate de catel de usturoi dat pe razatoare, sare, piper si ardei iute. La final facem cu blenderul in cateva pulsatii acest guacamole rapid si simplu. 

Pentru ca acest mille-feuilles este o reinterpretare de fajitas, lipiile cu guacamole, ceapa, pui si ardei colorat pregatim compozitia de fajitas. 

Intr-o tigaie neaderenta punem in putin ulei de masline si ceapa taiate , ardeiul colorat taiat cubulete si cuburi de piept de pui. Am mers pe forma cuburi si nu fasii ca si la fajitas-ul original pentru ca forma este delicata la aceste turnulete si trebuie sa respectam proportiile. 

Montajul este simplu, se incep cu 3 cercuri de filo suprapuse peste care adaugam un strat fin de guacamole si apoi compozitia de ardei si pui, adaugam inca un strat de foi si repetam operatiunea terminand cu trei foi filo care incheie turnuletul. 

In acelasi fel am facut si mille-feuilles cu creveti si noix de saint jacques pentru cei care au iubit fructele de mare. 

Sunt extrem de delicioase si surprinzatoare in acelasi timp, fosnetul foilor crocante taiate completeaza perfect spectacolul vizual iar prospetimea lui data de guacamole usor picant duce totul la perfectiune :) sper sa le testati si sa va incante pe voi si cei care le degusta cum ne-au incantant pe noi , invitatii carora le-am propus acest fel au fost cuceriti . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mille-feuilles crocant cu guacamole si pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi

Blatul: Spanacul il tocam marunt. Intr-o tigaie punem untul, o transferam pe foc. Adaugam spanacul tocat si usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Presaram sare si piper, sotam...

Citeste continuarea

Hummus cu dovleac copt

Postat de Ela68

Hummus cu dovleac copt

1. Coacem dovleacul la cuptor, la foc mediu pana ce intra usor furculita in el. Il lasam la racit si il curatam de coaja. Pentru a obtine 330gr de dovleac copt, am folosit 600 gr dovleac crud....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2014, 10:45
inainte de vacanta v-am facut ceva racoros de vara pofta mare dragi bucatarasi
la 09.07.2014, 10:46
la 09.07.2014, 10:53
M-au cucerit si pe mine!! Pe langa faptul ca arata de mare clasa, cred ca are si un gust teribil de bun...sigur le pobez...foile filo sunt foile noastre de placinta??
la 09.07.2014, 10:55
ce simplu si cat de bun trebuie sa fie , arata foarte foarte bine
la 09.07.2014, 11:03

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking