Mincare de urzici

Postat de Bunica in Aperitive / Garnituri
22 Mar 2010 | 13781 vizualizari
Mincare de urzici

Gata, a venit primavara. Va sfatuiesc sa nu ratati urzicile ...

Ingrediente

  • 1/2 kg urzici
  • 2 oua
  • o ceapa tocata marunt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de faina
  • 2 fire de usturoi verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata urzicile, obligatoriu cu manusi de menaj. Se fierb urzicile cam 90 de minute, apoi se separa de zeama (care este excelenta pentru o limpezire a parului) si se baga in blender. Se caleste ceapa taiata marunt, cind devine sticloasa se pun  urzicile si se adauga un polonic de zeama din fiertura urzicilor. Se lasa la foc mediu, se adauga o lingurita de faina, se amesteca, iar cind urzicile sint scazute bine se pun doua oua si se amesteca bine. 

Se adauga sare, piper si usturoiul verde tocat marunt, dar se poate si fara. Dupa preferinta.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de urzici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Steluțe sărate a la Timea

Postat de panacris

Steluțe sărate a la Timea

De data asta nu m-am folosit de Maricica, mașina de pâine, ci de Thor, noul supermixer al casei Zmeilor. Așa că am trecut la treabă. Drojdia se pune într-o cană și se amestecă...

Citeste continuarea

Pate de casa

Postat de MotanLaOale

Pate de casa

Reteta originala este pentru cantitati duble si 5 borcane de 370g. Am spalat cele 4 borcane de 200ml si le-am uscat. Ficatul se curata, se spala si se pune la scurs. Ceapa se curata si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2010, 21:13
de cand s-a mutat Bunica in capitala pregateste urzicile in ''blender''!or fi mai bune?si daca tot ati adaugat putin usturoi ,asa cum imi plac si mie,mamaliga nu s-a copt?oricum e reteta ideala!
la 22.03.2010, 21:57
wow!ce pofta mi-ai facut!!!eu doar le oparesc,nu le fierb asa mult, isi pastreaza proprietatile,apoi le toc bine cu un cutit.in plus,fata de reteta aceasta,pun si hrean,ati incercat?
la 22.03.2010, 22:05
Bunica,imi plac foarte mult urzicile cu mult usturoi si mamaliguta langa.
Vin la masa,cat fac eu pana la Bucuresti?
la 22.03.2010, 23:02
Am gustat si eu saptaman trecuta urzici, foarte bune, weekend-ul viitor ma duc acasa si sper sa mai mananc!
la 22.03.2010, 23:06
grozave si foarte sanatoase

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking