Ingrediente
- faina alba de grau 600 g
- sare iodata 1 lingurita
- zahar tos 3 lingurite
- ulei de struguri 3 linguri
- apa 2 masuri
- drojide uscata 3 lingurite
- branza de vaci 200 g
- urda 200 g
- unt 50 g.
- oua 1 bucata
- telemea de oaie rasa 100 g
- pentru uns
- ou 1 bucata
- seminte de in 50 g.
Mod de preparare
"Maricica" e pregatita de treaba, a somat cam mult. In vasul de la masina de paine, prima oara se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, drojida uscata si uleiul. Se programeaza masina de paine la programul de aluat, cca. 1.30 si se lasa sa/si faca treaba. Intre timp se amesteca urda, branza de vaci, untul, oul si telemeaua rasa pana se inglobeaza toate si se obtine o creama consistenta. Se scoate aluatul din masina, se pune o planseta presarata cu faina, se intinde o foaie de cca. 1 cm grosime, se taie patratele se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare bucata, se inchid patratelele ca niste plicuri. Se ung cu ou batut si se presara seminte de in. Se pun la cuptorul preincins, cca. 30 de minute la foc potrivit. Atentie primele 10 minute se lasa focul puternic, apoi se reduce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|