Mini tarte cu ciuperci si carne de pui

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
7 Feb 2013 | 3485 vizualizari
Mini tarte cu ciuperci si carne de pui

Ingrediente

Pt aluat:

  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 220 gr faina
  • 1-2 linguri apa rece
  • 1/2 lingurita sare

Pt umplutura:

  • 1/2 dintr-un piept de pui
  • 300 gr ciuperci(eu am avut ghebe)
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • 50 gr cascaval
  • o lingura unt
  • un pahar mic de vin alb
  • o lingura ulei de masline

Mod de preparare

Pregatim aluatul prima oara: untul rece de la frigider taiat cubulete se amesteca cu celelalte ingrediete si se formeaza un aluat care se pune in folie alimentara si se da la frigider pt 30 minute.

Intre timp pregatim formele de mini tarta, le ungem cu unt sau ulei si le tapetam cu faina, sa fim siguri ca vor iesi usor dupa ce sau copt.

Pt umplutura: punem sare si piper peste pieptul de pui si-l punem intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline. Punem capacul pe tigaie, il lasam 5 minute la foc mic, il intoarcem si pe partea cealalta si-l mai lasam 5 minute. Scoatem pieptul de pui si punem ciupercile taiate felii sau mai marunt, le lasam sa se inabuseasca pina scade apa, intre timp pieptul de pui il taiem bucatele si-l punem in tigaie peste ciuperci impreuna cu vinul alb, sare si piper dupa gust, usturoiul taiat marunt sau zdrobit. Cind a scazut apa scoatem totul intr-un castron, lasam sa se raceasca si punem un ou batut in prealabil. Aluatul pe care l-am tinut la frigider il impartim in 6 parti si-l intindem pt fiecare forma.

Intepam aluatul cu furculita din loc in loc, punem umplutura, radem cite putin cascaval pe fiecare si un virf de cutit de unt. Dam la cuptorul incalzit la 180 grade pt 20-25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu ciuperci si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada din carne tocata cu spanac

Postat de Geanina87

Rulada din carne tocata cu spanac

Fierbem spanacul in apa cu sare,apoi il punem la scurs.Morcovii curatati si spalati ii punem intr-o alta cratita la fiert.Tocam ceapa marunt si o prajim in putin ulei de masline dupa care adaugam...

Citeste continuarea

Cartofi cu crema de branza si tartufo

Postat de gurita_ta2005

Cartofi cu crema de branza si tartufo

Cartofii se curata de coaja, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare pentru circa 10-15 minute (atentie nu trebuie sa ii fierbem pana se sfarama). Ceapa se taie solzisori si se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2013, 17:11
Un deliciu , cu ghebe si cu pui
Si este foarte interesant surprinsa
la 07.02.2013, 17:51
Bune or fi... Dai si mie una?
la 07.02.2013, 18:09
faine
la 07.02.2013, 18:35
super
la 07.02.2013, 18:40
tare bunee

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking