Mini tarte pentru salate

Postat de Adinacarla in Aperitive / Garnituri
14 Mar 2011 | 12549 vizualizari
Mini tarte pentru salate

Ingrediente

  • 100g unt
  • 300g faina
  • 100g cascaval
  • 1 ou

Mod de preparare

Faina se freaca bine cu untul moale, pana se fac faramituri. Apoi se adauga cascavalul dat prin razatoarea cu ochiuri mici. Adaugati galbenusul si sarea, amestecati bine totul pana se formeaza aluatul. Aluatul astfel format il inveliti intr-o punga si puneti 30 de minute la frigider. Peste 30 de min il scoateti din frigidersi intindeti intr-o foaie de 7-8 mm grosime. Cu un pahar taiati rondele de aluat si aceste rondele le puneti in tavile pentru tarte. Tavitzele trebuie sa fie unse cu un pic de ulei. Presati bine cu mainile ca sa se lipeasca aluatul de peretii tavilor. Toate tavitzele le puneti intr-o tava mai mare si dati la cuptor la temeperatura medie. Lasati la cuptor pana se rumenesc, apoi le scoateti si ajutandu-va cu un prosop le scuturati pe un fund sau foaie si  scoateti cosuletele din tavi. Daca le lasati sa se raceasca va fi mai greu sa le scoateti din tavii pentru ca se lipeste si se intareste cascavalul.

Eu am umplut aceste cosutele cu salata de beof.

sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte pentru salate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Oua decorate cu frunzulite

Postat de Pungasa_Rogue

Oua decorate cu frunzulite

Ouale se degreseaza, spalandu-se, cu ajutorul unui burete, cu apa si detergent de vase. Se ia cate un ou si se fixeaza o frunzulita pe el, dupa care se pune o bucata de dres peste frunza, se...

Citeste continuarea

Parjoale by gaby

Postat de gurita_ta2005

Parjoale by gaby

Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional). Cartoful se da pe razatoarea mare si se lasa cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2011, 20:50
la 14.03.2011, 22:04
la 14.03.2011, 22:25
la 15.03.2011, 07:17
Ce de efect
la 15.03.2011, 10:41
Asa-i gaby au fost de efect si asa am scapat sa mai folosim furculite, cutite si altele pentru a servii aperitivele...am asezat totul ca un bufet si am avut spatiu mai mult.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking