Mini-baghete aromate cu verdeturi

Postat de Oana in Piine
20 Noi 2009 | 6138 vizualizari
Mini-baghete aromate cu verdeturi

Inspiratie de moment, rezultat delicios de aromat :))

Ingrediente

  • 280 ml lapte caldut
  • 60 g unt moale
  • 2 lingurite rase cu sare
  • 2 si 1/2 linguri rase cu zahar
  • 500 g faina
  • 2 lingurite rase cu drojdie granulata

       Umplutura:

  • rondele de masline negre
  • rondele fine de ceapa rosie
  • usturoi ras
  • amestec de cimbru, busuioc, ceapa verde uscata, marar uscat
  • ou batut pentru uns

Mod de preparare

Ingredientele se pun in masina de paine la programul de framantat si dospit, sau se framanta cu mana pana aluatul este elastic si se lasa apoi la dospit o ora, intr-un loc cald.

Aluatul se imparte in 5-6 bucati si se ruleaza sub forma de bagheta. Se aplatizeaza putin cu mana si se pune umplutura. Unele se umplu cu rondele de masline, altele cu ceapa rosie taiata fin, altele cu usturoiul ras. Se ruleaza apoi usor si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa la dospit inca jumatate de ora, intr-un loc cald si acoperind tava cu un prosop curat.

Se cresteaza baghetele cu un cutit si se ung cu oul batut, apoi se presara deasupra amestecul de ierburi uscate si cateva masline taiate cubulete fine.

Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa pana baghetele se rumenesc usor si miroase super in toata casa :)

Se scot apoi pe un grilaj si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-baghete aromate cu verdeturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine mediteraneana la tava

Postat de RuxyRux

Paine mediteraneana la tava

Se cerne faina intr-un vas, se adauga zaharul si drojdia uscata in mijloc, pe margine sarea si uleiul si se adauga apa calduta putin cate putin pana o incorporam pe toata. Se framanta aluatul (nu...

Citeste continuarea

Chifle cu mac

Postat de mirela0911

Chifle cu mac

Se prepara maiaua. Se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas ,se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2009, 22:47
mmm,tare bune trebuie sa fie
la 20.11.2009, 22:59
Super idee cu baghete(eu am o reteta f.asemanatoare dar nu o fac ca bagheta!)asai in loc de masline ce sa pun?
la 20.11.2009, 23:13
Mariana, pai poti incerca cu ceapa sau usturoi, chiar feliute f. fine de kaizer...sau masline verzi, rosii deshidratate...sau doar verdeturi ori seminte...sunt o gramada de combinatii. Ma bucur ca va place!
la 20.11.2009, 23:29
nota 10...cred ca-s tare bune...
la 21.11.2009, 10:22
Arata super, Oana!!! Cu masline am mai facut si eu baghete, dar cu ceapa nu. Cred ca-s nemaipomenite. Am sa fac si eu!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking