Minieclere (reteta de cofetarie)

Postat de Patricia_Iordache_79 in Prajituri
25 Iul 2013 | 26078 vizualizari
Minieclere (reteta de cofetarie)

Aceasta reteta de la prietena mea de la Bacau. Azi chiar este ziua ei! :)) Am mai incercat pana acum si alte tipuri de aluat insa acesta mi s-a parut extraordinar!! Asa cum am scris si in titlu, este o reteta dupa care se prepara eclerele in cofetarii (cred ca in cele particulare, ca in cele de stat nu cred ca se folosesc oua, ci pudra de oua).

Ingrediente

  • 200 ml. apa;
  • 100 ml. ulei;
  • 200 gr. faina;
  • 6 oua mici;
  • putina sare

Mod de preparare

Apa si uleiul s epun intr-un vas, pe foc. Cand incepe sa clocoteasca se adauga faina si se amesteca energic, apoi se lasa compozitia la racit.

Cand s-a racit complet, se adauga, rand pe rand cate un ou si se amesteca foarte bine.

Se adauga putina sare.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se spriteaza gramajoare de aluat, pastrand distanta intre ele pentru ca isi vor mari volumul dupa coacere.

Se pune tava la cuptorul incins la 180-200 grade, timp de aproximativ 10-15 minute, pana se rumenesc si isi maresc volumul. Sa nu deschideti usa cuptorului in primele minute, ca sa creasca frumos! 

Se lasa la racit, se taie pe lungime, se umplu cu diferite creme (eu le-am umplut cu budinca de ciocolata) si se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere (reteta de cofetarie)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresa cu gem de prune ( de post )

Postat de caroline

Negresa cu gem de prune ( de post )

Punem intr-un bol apa impreuna cu zaharul si mixam la treapta cea mai mica a mixerului pana ce zaharul s-a topit . Adaugam uleiul si mixam usor in continuare.  Punem faina cernuta...

Citeste continuarea

Desert placinta cu afine si iaurt

Postat de oanapl

Desert placinta cu afine si iaurt

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol încăpător se pun ouăle, esența de portocale, sarea și zahărul măcinat, și se amestecă cu un tel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2013, 10:08
bravooo!!!!!!!!!!
la 25.07.2013, 10:12
Buuuuuuuuuuuunnnnnnnnn! 6 vreau si eu
la 25.07.2013, 10:15
Dana...
la 25.07.2013, 10:16
LIKE ! LIKE ! LIKE!....
la 25.07.2013, 10:16
Costeo...6? Iti dau la pachet si pentru sotie si pentru cel mic.

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking