Mini-painici impletite

Postat de LUK in Piine
9 Apr 2011 | 5470 vizualizari
Mini-painici impletite

Reteta aluatului l-am vazut pe blogul Laurei Laurentiu..si anume reteta de paine cu lapte..eu am injumatatit cantitatile

Ingrediente

  • 180gr lapte+2-3 linguri de lapte pentru uns
  • 300gr faina
  • 5gr drojdie uscata
  • 10gr unt
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de zahar

Mod de preparare

   Punem drojdia cu zaharul intr-un bol micut sau intr-un pahar.Incalzim 50ml de lapte(din cei 180) putin,cat s afie caldut.Turnam peste drojdie si lasam sa creasca putin,pana cand apar basicute la suprafata.

Punem faina intr-un castron.Topim untul apoi turnam peste el laptele caldut.(amestecul nu trebuie sa fie fierbinte,doar caldut).Punem sarea,laptele cu untul,drojdia si framantam sa se omogenizeze foarte bine.Daca e prea moale mai puneti putina faina.Lasam sa dospeasca intr-un loc cald 45-50 min .Impartim aluatul in parti egale.Formam bile pe care apoi le alungim sa obtinem suluri groase de cca 2cm.Punem cate 2 suluri,ca in poze,le lipim la capatul unde se curbeaza.Trecem capatul sulului din stanga peste cel de langa el.Capatul din dreapta peste cel de langa el..apoi incepem sa impletim capetele...sper sa intelegeti din poze..oricum se poate face si paine simpla ,fara a impleti,deoarece are un gust deosebit de bun.

Dupa ce ati terminat de impletit punem painicile la dospit in tava in care am pus hartie de copt pentru inca 10 min in cuptorul incalzitla 80 de grade,dar cu focul stins.Le scoatem apoi,le ungem cu lapte si le coacem pentru inca 25-30 de minute in cuptor la 180 de grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-painici impletite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu branza, cimbru si oregano

Postat de rhapsody

Paine cu branza, cimbru si oregano

1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 150 ml apa. Avem grija...

Citeste continuarea

Paine cu faina neagra si susan

Postat de sufletista

Paine cu faina neagra si susan

Intr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul. Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2011, 17:46
fata mi-au luat-o ochii la sanatoasa de impletitura frumoasa si buna
la 09.04.2011, 17:47
Mona mersi...nu stiu zau ce se va intelege ca nu prea ma pricep la explicat..da..merge si neimpletita..
la 09.04.2011, 17:49
Florina iubita respect ti-au iesit minunat
la 09.04.2011, 17:54
multumesc draga mea Cris..daca ai stii ce stresata eram cand le am facut..ca nici nu stiu cum am reusit pana la urma sa le fac...eram doar cu fetita si mi plangea ca s-a imbolnavit... ..a trecut..se intelege ca au deja o saptamana de cand sunt facute painicile..dar macar i-au placut si ei
la 09.04.2011, 18:03
Minunate

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking