Mini-painici impletite

Postat de LUK in Piine
9 Apr 2011 | 5488 vizualizari
Mini-painici impletite

Reteta aluatului l-am vazut pe blogul Laurei Laurentiu..si anume reteta de paine cu lapte..eu am injumatatit cantitatile

Ingrediente

  • 180gr lapte+2-3 linguri de lapte pentru uns
  • 300gr faina
  • 5gr drojdie uscata
  • 10gr unt
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de zahar

Mod de preparare

   Punem drojdia cu zaharul intr-un bol micut sau intr-un pahar.Incalzim 50ml de lapte(din cei 180) putin,cat s afie caldut.Turnam peste drojdie si lasam sa creasca putin,pana cand apar basicute la suprafata.

Punem faina intr-un castron.Topim untul apoi turnam peste el laptele caldut.(amestecul nu trebuie sa fie fierbinte,doar caldut).Punem sarea,laptele cu untul,drojdia si framantam sa se omogenizeze foarte bine.Daca e prea moale mai puneti putina faina.Lasam sa dospeasca intr-un loc cald 45-50 min .Impartim aluatul in parti egale.Formam bile pe care apoi le alungim sa obtinem suluri groase de cca 2cm.Punem cate 2 suluri,ca in poze,le lipim la capatul unde se curbeaza.Trecem capatul sulului din stanga peste cel de langa el.Capatul din dreapta peste cel de langa el..apoi incepem sa impletim capetele...sper sa intelegeti din poze..oricum se poate face si paine simpla ,fara a impleti,deoarece are un gust deosebit de bun.

Dupa ce ati terminat de impletit punem painicile la dospit in tava in care am pus hartie de copt pentru inca 10 min in cuptorul incalzitla 80 de grade,dar cu focul stins.Le scoatem apoi,le ungem cu lapte si le coacem pentru inca 25-30 de minute in cuptor la 180 de grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-painici impletite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Covrigi polonezi

Postat de Valclaudia

Covrigi polonezi

Intr-un castron incapator punem apa calduta, untul, drojdia, esenta de vanilie, sarea si zaharul, amestecam. Incorporam apoi toata faina si obtinem la final un aluat ferm pe care il lasam in...

Citeste continuarea

Chifle cu mac si cascaval

Postat de rocsi_1612

Chifle cu mac si cascaval

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam drojdia, amestecam cu mana, punem circa 100 ml lapte caldut. Incepem sa framantam, incorporam macul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2011, 17:46
fata mi-au luat-o ochii la sanatoasa de impletitura frumoasa si buna
la 09.04.2011, 17:47
Mona mersi...nu stiu zau ce se va intelege ca nu prea ma pricep la explicat..da..merge si neimpletita..
la 09.04.2011, 17:49
Florina iubita respect ti-au iesit minunat
la 09.04.2011, 17:54
multumesc draga mea Cris..daca ai stii ce stresata eram cand le am facut..ca nici nu stiu cum am reusit pana la urma sa le fac...eram doar cu fetita si mi plangea ca s-a imbolnavit... ..a trecut..se intelege ca au deja o saptamana de cand sunt facute painicile..dar macar i-au placut si ei
la 09.04.2011, 18:03
Minunate

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking