Minitarte cu mar si portocala

Postat de timea in Dulciuri
27 Ian 2013 | 2183 vizualizari
Minitarte cu mar si portocala

Eu nu ma satur niciodata de dulciurile de casa facute cu fructe. Iar acum iarna ador combinatia de mar cu portocala. Asa ca iata din nou un desert aromat simplu, gustos si frumos.

Ingrediente

Blat:

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare

Umplutura:

  • 3 mere
  • 1 portocala
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 2 linguri zahar

Pentru ornat aprox 50 ml frisca

O lingura unt pentru uns formele

Mod de preparare

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam 2-3 minute. Urmeaza galbenusurile si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam faina si praful de copt.

Ungem cele 6 forme cu unt si tapetam cu faina.

Umplem formele in mod egal cu compozitia de mai sus si le asezam intr-o tava pe care o dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 20 min.

In acest timp pregatim umplutura:

- spalam si curatam merele si le taiem cubulete intr-un vas

- peste mere punem zaharul, coaja rasa de la portocala, sucul si pulpa de portocala

- punem pe foc si lasam sa fiarba cateva minute pana se inmoaie putin merele

- amidonul il amestecam cu putina apa rece, luam din sucul lasat de mere 2 linguri si il amestecam cu amidonul pe care il turnam apoi peste mere

- lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand sa nu se prinda de fundul vasului

Tartele le rasturnam fiecare pe cate o farfurioara si le umplem cu aceasta umplutura.

Ornam cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu mar si portocala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri cu fulgi de ciocolata

Postat de timea

Fursecuri cu fulgi de ciocolata

Intr-un bol amestecam untura cu sarea, zaharul si oul batut. Adaugam fulgii de ciocolata si esenta, apoi treptat incorporam faina. Spre final punem aluatul pe masa tapetata cu faina si framantam...

Citeste continuarea

Pere în sos de caramel

Postat de portiadelumina

Pere în sos de caramel

Am considerat că perele trebuie să rămână cu codiţa, chiar dacă e posibil să pară un pic inestetic. Aşadar, se curăţă perele de coajă şi se scoate (pe cât posibil) miezul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2013, 18:20
am treccut reteta la favo, nu se poate tine dieta cu cate bunatati postati
la 27.01.2013, 18:21
Laurenta ). Ma bucur ca iti plac
la 27.01.2013, 18:22
Delicioase!
la 27.01.2013, 18:24
ce bunatate
la 27.01.2013, 18:27
Cris , Gabytza multumesc

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking