Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare

Postat de Sidy in Prajituri
10 Mar 2013 | 6817 vizualizari
Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare

Minitartele cu mere , gutui, scortisoara si cuisoare sunt un desert de iarna minunat, care iti umple bucataria de arome. Nu este deloc greu de preparat, dar are un singur defect...se termina urgent din farfurie....! Merg bine atat in zilele obisnuite cat si in cele de post. Si pentru ca in premiul de la Kotany era si un plic cu Placinta cu mere, m-am gandit la aceste minitarte.

Ingrediente

  • Un borcan 570 g cu mere puse pentru iarna
  • un borcan 370 g gutui puse pentru iarna
  • 1 plic amestec mirodenii Placinta cu mere Kotany
  • 400 g aluat foietaj
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 50 g stafide
  • 100 g miez nuca
  • 2 linguri pesmet
  • 2-3 linguri praf din biscuiti( 2-3 biscuiti simpli macinati)

Mod de preparare

De seara lasam la decongelat aluatul de foietaj, pina dimineata cand il taiem in patratele care sa se potriveasca in formele de briose.

Asezam aluatul in toate formele, avand grija sa ia forma brioselor.

Intr-un vas amestecam, merele si gutuile pregatite pentru iarna( se pot folosi si fructele proaspete. Se curata , se rad si apoi se soteaza cu putin zahar, dupa gust .Se lasa la racit) impreuna cu stafidele, miezul de nuca, coaja de lamaie si mix-ul de condimente pentru placinta.

Amestecam bine sa se omogenizeze.

Pe fundul formelor, peste aluat presaram putin pesmet, apoi cu lingura punem din compozitia de mere si gutui.

Dupa ce am umplut aluatul cu merele , presaram deasupra praf de biscuiti, putin zahar si eventual niste fulgi de migdale.

Dam formele la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 30-40 de minute pina incepe sa capete o culoare aramie deasupra.

Lasam minitartele sa se raceasca in forme, apoi le scoatem si le asezam pe farfuria de servire.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi

Postat de merisor67

Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi

Preparăm mai întâi o budincă fermă din 2 galbenușuri, 2 linguri zahăr, 500 ml lapte, 5 linguri rase de făină și esență de vanilie. Frecăm gălbenușurile cu un praf de...

Citeste continuarea

Cozonac cu mar si scortisoara

Postat de andaoana

Cozonac cu mar si scortisoara

Incalzim 50 ml lapte , nu foarte tare , atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2013, 08:06
Mere, gutui si nuca! Ce poate fi mai delicios? Vreau si eu Sidy!!!!!!!
la 10.03.2013, 08:19
la 10.03.2013, 08:40
Delicioase!
la 10.03.2013, 08:42
Tare bune!
la 10.03.2013, 09:12
Ce aromate!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking