Miyeokguk - Supa coreeana de alge

Postat de mitinita in Supe
17 Apr 2012 | 11651 vizualizari
Miyeokguk - Supa coreeana de alge

Astazi vin la voi cu ceva inedit,dar ceva de care se vor bucura cei care sunt adeptii caloriilor reduse si a mancarurilor sanatoase. Este vorba despre supa coreana de alge,care este foarte usor de preparat si are atatea beneficii pentru sanatatea noastra. Fara a mai intra in detalii despre proprietatile algelor (m-ar apuca weekendul daca ma mai lungesc mult),vreau sa mentionez totusi ca am incercat si algele chinezesti de prin magazinele bio si cele coreene,acestea din urma fiind cu mult superioare . Au un gust usor sarat si pot fi folosite si in loc de snack,desi sunt crocante la inceput se inmoaie repede. Sunt destul de versatile,fiind folosite mai ales la supe si salate.

Ingrediente

  • 1 litru supa de pui sau de legume
  • 1 pumn de alge uscate
  • 3 catei de usturoi,pisati
  • 1 lingura sos de soia
  • 1/2 lingurita de ulei de susan

Mod de preparare

Algele uscate se lasa la inmuiat,iar supa de legume se pune pe foc. Se adauga algele inmuiate,usturoiul pisat si se lasa sa fiarba la foc mic.

La sfarsit se adauga sosul de soia si uleiul de susan,neaparat acesta sa fie adaugat ultimul si sa nu mai fierbeti dupa caci isi va pierde aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miyeokguk - Supa coreeana de alge" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut

Postat de Ksenya

Yayla - supa  turceasca cu iaurt, menta si naut

Intr-o oala se pune supa cu orezul la fiert, se adauga untul si se fierbe la foc mic 30 minute, pana orezul este bine fiert. Se amesteca iaurtul cu gabenusurile si faina,se omogenizeaza si se...

Citeste continuarea

Supă/ciorbă de legume

Postat de panacris

Supă/ciorbă de legume

Leurda, ceapa verde și usturoiul verde se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, acoperit. Între timp se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2012, 22:37
uh!
si..asta..tine loc de MANCARE???
la 17.04.2012, 22:38
BAI!Io sa-i dau lui Cezar de asta....s-ar duce si si-ar cumpara salam ))))))))))
la 17.04.2012, 22:42
no de asta n-as manca,zic de-adevarat
la 17.04.2012, 22:43
Nu am mancat niciodata alge...nu stiu de ce am o retinere...ma gandesc la algele de la mare care ti se lipesc vara la mare de picioare...desi am citi si stiu cat sunt de sanatoase...puuup Miti arata delicios supa!
la 17.04.2012, 22:43
nu am mancat niciodata,dar nici nu sunt curioasa sa incerc oricum felicitari pentru cei care fac si mananc

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking