Mocha Muffins cu crusta de biscuiti

Postat de Anamaria7 in Prajituri
20 Feb 2011 | 4502 vizualizari
Mocha Muffins cu crusta de biscuiti

Pentru o seara de jocuri cu prietenii :)

Ingrediente

Pentru crusta de biscuiti:

  • 1c biscuiti zdrobiti
  • 2-3lg unt topit
  • 1/3c fulgi de ciocolata

Pentru aluat:

  • 2c faina
  • 1/4lgt sare
  • 2lgt praf de copt
  • 1lg cacao
  • 2lg cafea tare
  • 2lg unt topit
  • 1lgt esenta de vanilie
  • 2/3c lapte
  • 1c zahar
  • 2 oua
  • stafide

+ pentru ornat: 1c zahar pudra+2-3lg lapte +/- bombonele

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 190C si pregatim o tava de briose.

Crusta de biscuiti:

Se amesteca bine biscuitii cu untul si cu ciocolata, se aseaza cate o lingura in fiecare forma de briosa, peste hartiuta si se apasa bine. Tinem tava la rece cat timp pregatim aluatul.

Aluatul:

Faina se amesteca bine cu praful de copt si cu sarea. Peste untul topit turnam cacaoa si cafeaua si omogenizam. Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si amestecul se deschide la culoare. Apoi se adauga esenta de vanilie, laptele, amestecul de unt topit, iar la final, faina. Nu amestecati decat pana cand nu mai raman cocoloase de faina.

Scoatem tava de la rece si turnam din aluat in fiecare forma, apoi presaram cateva stafide.

Tinem tava in cuptor cca 25-30min, pana cand briosele trec testul scobitorii.

Glazura:

Amestecam cu mixerul zaharul cu laptele (putem amesteca si cu o lingura, dar nu va fi la fel de fina). Pregatim bombonelele in castronele mici, "inecam" briosele cu capul in jos in glazura, apoi dam prin bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mocha Muffins cu crusta de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni

Ganache de ciocolata alba: Incepem cu prepararea cremei pentru ca trebuie sa stea macar cateva ore la frigider. Intr-un vas cu fundul mai gros punem frisca lichida si ciocolata alba rupta...

Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie

Postat de momo121

Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2011, 12:31
primaaaaaa
la 20.02.2011, 12:37
la 20.02.2011, 12:38
vreau si eu
la 20.02.2011, 12:52
buneeeee
la 20.02.2011, 13:26

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking