Momeala pentru Iepuras...sau clatite cu urda si jeleu

Postat de diaconta in Dulciuri
16 Apr 2011 | 6141 vizualizari
Momeala pentru Iepuras...sau clatite cu urda si jeleu

Sa vad daca am sanse sa-l momesc pe Iepuras cu clatitele astea delicioase.Pentru ca nu facusem demultisor clatite,iar azi am gasit la piata urda dulce si proaspata,m-am gandit s-o combin cu niste jeleu de visine si uite-asa am rezolvat si desertul dulce-acrisor. Mmmmmmmm ce bun a fost,ar fi bine sa se grabeasca si Iepurasul.

Ingrediente

Pentru clatite:

  • 300 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • lamaie
  • zahar vanilat

Pentru umplutura:

  • 300 gr urda
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • 50 ml frisca
  • 1 lingura smantana
  • zahar vanilat
  • lamaie

Pentru jeleu:

  • 1 compot de visine
  • 1 1/2 lingura amidon alimentar

Mod de preparare

Pentru clatite cantitatile sunt orientative.Nu am sa scriu reteta,cred ca e cunoscuta de toata lumea.Mie mi-au iesit vreo 10 clatite subtirele.

Urda se amesteca cu zaharul,vanilia,zaharul vanilat,oul,lamaia.La urma se incorporeaza frisca batuta cu smantana.

Siropul de la compotul de visine se amesteca cu amidonul,se adauga si fructele,se pune pe foc pana incepe sa se ingroase.

Clatitele se aseaza sub forma de tort,se pun straturi de urda si jeleu.Deasupra se presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Momeala pentru Iepuras...sau clatite cu urda si jeleu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (118)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clafoutis cu visine

Postat de Dya

Clafoutis cu visine

 Ungem o forma termorezistenta cu putin unt, o tapetam cu hartie de copt si asezam, uniform, visinele curatate de samburi (pe cat posibil pastrate intregi – vor avea un aspect mai...

Citeste continuarea

Langosi cu dulceata de visine

Postat de Dya

Langosi cu dulceata de visine

Pasam drojdia impreuna cu cele 2 lingurite cu zahar, pana ce devine lichida. Adaugam 100 ml lapte caldut, omogenizam si lasam la dospit pentru aproximativ 10-15 minute. Separat cernem faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2011, 18:55
Domnule Iepure.......daca nu te grabeeeesti......pap eu tot, ca prea arata de nu se poate......
la 16.04.2011, 18:58
Cu asa momeala sigur vine Iepurasul
la 16.04.2011, 18:59
hihi, ce introducere sensibiloasa tu Dia@))))))
Eu daca as fi iepuras...ce ti-as face...
)))))
la 16.04.2011, 19:02
gaby acum pe bune urechiatul ar trebui sa se arate la asa ,,bunaciune,,de desert
la 16.04.2011, 19:14
Vai tu Gaby sa nu spui ce mi-ai face
da' totusi...ce mi-ai face?

Vezi toate comentariile (118)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking