Moşocoarne cu prune

Postat de botcrina in Dulciuri
5 Apr 2013 | 8780 vizualizari
Moşocoarne cu prune

Reţeta asta se transmite la noi din mamă în fiică, îmi amintesc cum ne făcea străbunica, în cuptorul de pâine, odată cu pâinea, era aşa ca un fel de desert, sau ne făcea pâinici micuţe cu câte un ou înfipt în ele.

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 1 cub drojdie
  • 400 ml apă călduţă
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri ulei
  • 400 g prune congelate
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 zahăr vanilat

Mod de preparare

Scoatem prunele din congelator cu o zi înainte ca să se decongeleze şi le punem într-o strecurătoare să se scurgă toată apa cu siropul rezultat în urma decongelării.

Într-un bol punem făina, facem o groapă la mijloc unde zdrobim drojdia, peste ea o linguriţă de zahăr şi 50 de ml apă călduţă, lăsăm la înflorit.

După ce a înflorit frumos preparăm aluatul împreună cu  făina rămasă, restul de apă şi sarea.

Frământăm bine iar la final adăugăm o lingură de ulei călduţ, mai frământăm cât să se încorporeze uleiul şi lăsăm la crescut aproximativ 30 de minute.

Între timp preparăm umplutura din prune cu zahăr, scorţişoară şi vanilie.

Ungem tava cu ulei şi tapetăm cu făină.

Scoatem aluatul din bol, presărăm făină pe masă şi întindem o foaie dreptunghiulară, groasă de 1 cm. Tăiem foaia în cubuleţe. Aşezăm cu o lingură prune pe fiecare cubuleţ.

Împăturim cele 4 capete bine ca să nu iasă siropul apoi întoarcem moşocoarna cu capetele în jos şi o aranjăm în tavă. Procedăm la fel cu tot aluatul până terminăm.

Încălzim cuptorul şi coacem moşocoarnele la o temperatură de 180 de grade aproximativ 50 de minute, până devin rumene şi au fundul tare.

Când sunt gata se stropesc cu apă şi zahăr şi se acoperă cu un prosop.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Moşocoarne cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Clafoutis cu cirese

Postat de Bucataras

Clafoutis cu cirese

Prajitura aceasta o poti pregati cu ce fructe preferi: cu zmeura, capsuni, piersici, afine sau orice altceva iti place! Eu am ales cirese proaspete, mai ales ca suntem in plin sezon! Unge...

Citeste continuarea

Fursecuri vanilate, decorate cu ciocolata

Postat de Pungasa_Rogue

Fursecuri vanilate, decorate cu ciocolata

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se amesteca untul cu zaharul si un praf de sare cu ajutorul unei linguri. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2013, 17:10
interesanta denumirea
la 05.04.2013, 17:20
NUMA BUNE POT FI MOSOCOARNELE TALE , NU AM MANCAT NICIODATA , PE CAND VIN LA TINE CU DE ASTEA SA MA ASTEPTI .
la 05.04.2013, 17:23
Bune rau!
la 05.04.2013, 17:39
bun
la 05.04.2013, 17:42
este denumire de la tara de aicea

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking