Mousse de banane cu unde de caramel

Postat de Toamna07 in Dulciuri
3 Aug 2012 | 2536 vizualizari
Mousse de banane cu unde de caramel

Un desert mai fin,mau pufos si mai aromat ca cel din randurile urmatoare,pe care vi-l voi prezenta,rar gasiti !

Ingrediente

  • 100 g zahar brun
  • 50 g unt
  • 550 ml. de smantana grasa,rece (Dorna)
  • 4 banane mari coapte,racite in congelator timp de 2 ore,si inca o banana pentru decor
  • zeama de la o lamaie
  • ciocolata neagra,pentru razuit

Mod de preparare

Pune zaharul brun,untul si 150 ml din smantana  intr-o cratita,la foc mediu,si amesteca mereu pana ce zaharul se dizolva si untul se topeste. Lasa compozitia sa clocoteasca un minut sau doua,amestecand mereu,apoi ia cratita de pe foc si lasa sosul sa se raceasca. Caramelul rezultat este deliciu!:)

Toarna restul de smantana intr-un blender cu zeama de lamaie.Amesteca pana ce compozitia se omogenizeaza,se ingroasa si devine cremoasa. Toarna putin sos de jur imprejurul a 3 castronele,farfurii de sticla si ,pentru efect,manjeste-l putin putin din loc in loc.Imparte mousse-ul de banane pe farfurii si toarna deasupra mult caramel. Foloseste o lingurita ca sa dai o forma valurita caramelului in mousse si lasa la rece pana servesti.

Chiar inainte de a servi, curata si taie banana pastrata.Pune bucati de banana peste mousse si rade deasupra putina ciocolata neagra.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de banane cu unde de caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert briose cu lamaie, mac si ricotta

Postat de Valclaudia

Desert briose cu lamaie, mac si ricotta

Lamaia se spala, se sterge cu hartie absorbanta, se rade coaja, apoi se taie in doua si se stoarce zeama. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Separam ouale. Batem albusurile spuma cu praful...

Citeste continuarea

Placinta cu bostan mere si gutui

Postat de ianculubita

Placinta cu bostan mere si gutui

Bostanul curatat de coaja,gutuile si merele spalate,le dam pe razatoarea cu ochiuri mari,le punem intr-un vas pe foc impreuna cu 1lingura unt si zahar; amestecam mereu iar cand a scazut tot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2012, 16:54
ce as papa si eu o cupa
la 03.08.2012, 17:03
eu nu am inteles ce ai facut cu bananele, cum le-ai preparat
la 03.08.2012, 17:08
Merisor, ce dulce esti
cred ca a omis sa scrie ca le-a blenduit si pe ele cu smantana
la 03.08.2012, 17:18
ok, e super reteta chiar ma interesa
la 03.08.2012, 17:48
super bun

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking