Mousse de Banane

Postat de Dya in Dulciuri
19 Mai 2011 | 4102 vizualizari
Mousse de Banane

Un desert fin...

Ingrediente

  • 2 banane,
  • 1 lingurita de gelatina (la plic),
  • 7 linguri de apa,
  • 35 g zahar vanilat,
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • felii de lamaie caramelizate
  • 2-3 linguri cu budinca de  vanilie

Mod de preparare

Incepem prin a pregati gelatina (o lasam 10 minute sa se inmoaie, iar cand a capatat consistenta gelatinoasa o punem in baie de apa - nu foarte fierbinte pentru ca isi va pierde calitatile - si amestecam bine pana se topeste).

Intre timp, taiem bananele feliute, le stropim cu sucul de lamaie (pentru a nu oxida), adaugam zaharul si le amestecam in blender sau mixer pana cand obtinem o pasta fina (spumoasa). Adaugam apoi gelatina rece amestecand bine pentru a cuprinde intreaga spuma de banane si turnam compozitia in cupe de inghetata.

Ornam cupele cu budinca de vanilie (putem incorpora o lingurita-doua in spuma de banane)  si cu feliute de lamaie caramelizate!  Le lasam la rece cateva ore inainte de a  le servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de Banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si afine

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si afine

Pentru blatul vanilat:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2011, 15:03
vreau
la 19.05.2011, 15:05
te astept!!!!!!
la 19.05.2011, 15:11
la 19.05.2011, 15:11
Allda
la 19.05.2011, 15:29

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking