Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon

Postat de laylalala in Aperitive / Garnituri
9 Apr 2010 | 3845 vizualizari
Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon

Ingrediente

  • 3 lingurite ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 3 lingurite otet blasamic
  • 150 gr mazare din conserva
  • 185 gr sparanghel verde din conserva
  • 10 gr praf de gelatina 
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml smantana
  • 1 lingurita tarhon maruntit
  • sare si piper negru, dupa gust
  • ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate

Mod de preparare

Unge cu 1 lingurita ulei de masline 3 vase a cate 100 ml si aseaza la baza acestora cate o foaie de copt rotunda.
Taie sparanghelul in bucatele si pune-l intr-un blender. Adauga in blender 100 gr mazare si paseaza legumele pana se obtine un piure fin.Dizolva gelatina in vinul alb, las-o sa stea 10 minute apoi incalzeste-o usor pe foc mic pana cand se dizolva, dar ai grija sa nu fiarba.Adauga gelatina la piureul de legume si amesteca.
Intr-un vas, amesteca smantana cu ½ lingurita tarhon maruntit, ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate, sare si piper dupa gust. Pune smantana in blender si amestec-o cu piureul de legume pana la omogenizare.Imparte amestecul obtinut in cele 3 forme pregatite si da-le la rece 2-3 ore pana cand amestecul s-a intarit.
Intre timp, amesteca 50 gr mazare ramasa cu 1 lingurita ulei de masline.
Pentru servire, rastoarna mousse-urile din forme pe cate o farfurie.Presara fiecare mousse cu mazare si tarhon maruntit apoi stropeste-le cu 1 lingurita ulei de masline si otet balsamic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat

Postat de Constelatialeu

Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat

Mai intai pregatim afumatura.Taiem muschiuletul bucatele si impreuna cu bucatelele de costite le asezam in vas termorezistent cu o cana de apa si 25 ml apa. Se introduce vasul la cuptorul...

Citeste continuarea

Varza de bruxelles cu mazare

Postat de gurita_ta2005

Varza de bruxelles cu mazare

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline impreuna cu speak-ul fasii. Varza de bruxelles se curata de frunzele de deasupra,se spala bine si se taie in jumatate si se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2010, 21:49
Ce bine arata!
la 11.04.2010, 01:36
foarte bine arata felicitari
la 11.04.2010, 10:59
Esti un fenomen, scumpete mica!
la 12.04.2010, 21:21
chiar un fenomen, rar

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking