Mozzarella picanta marinata in ulei de masline

Postat de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri
17 Mai 2021 | 2946 vizualizari
Mozzarella picanta marinata in ulei de masline

 Mozzarella se poate consuma ca atare . Dar daca doriti un aperitiv delicios se poate marina in ulei de masline . Combinatiile de condimentare si de aromare cu ierburi sunt nenumarate , dupa gustul si placerea fiecaruia . Acest aperitiv poate sa-si gaseasca locul pe o masa de sarbatoare , la mic-dejun sau chiar la o gustare alaturi de paine prajita .  

Ingrediente

  • 250 gr mozzarellla de bufala [ bivolita ]
  • 250 gr mini mozzarella
  • 150 ml ulei masline
  • 1 ardei iute rosu
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1/2 linguritapiper mozaic diverse culori
  • 1/2 lingurita uscat
  • 2 crengute rozmarin verde
  • sare roz de Himalaya

Mod de preparare

  1. Prepararea este simpla si se face in mai putin de 10 minute .
  2. In primul rand puneti la indemana condimentele si ierburile dorite .
  3. Scurgeti mozzarella de bufala si mini8mozzarella de saramura in care au fost pastrate .
  4. Le puteti pune la scurs intr-o strecuratoare pana cautati un borcan adecvat si uleiul de masline .
  5. Feliati rondele ardeiul iute .
  6.  Introduceti branzeturile in borcan .
  7. Presarati cu condimente si sarati .
  8. Introduceti in borcan ardeiul iute ,busuiocul si crengutele de rozmarin .
  9. Turnati deasupra uleiul de masline de calitate .
  10. Marinati minimum 24 ore .
  11. Borcanul se pastreaza la frigider , la rece .pana la 2 saptamani.
  12.  Mozzarella astfel marinata este delicioasa servita pe bruschete de paine prajita , alaturi de rosii .
  13.    Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Mozzarella picanta marinata in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu branza

Postat de Dya

Tarta cu branza

Incepem prin a framanta aluatul din ingredientele date. Vom obtine un aluat elastic, usor de modelat. Il acoperim cu o folie si il pastram la rece pentru aproximativ 2-3 ore. Dupa acest timp,...

Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati

Postat de simona72

Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati

Ciupercile spalate, curatate si taiate in sferturi, le calim intr-o lingura de ulei de masline si o lingura de unt. Cind au inceput sa-si lase sucul, adaugam usturoiul taiat marunt, punem capacul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2021, 15:28
la 17.05.2021, 16:59
Foarte misto!
la 17.05.2021, 17:42
la 17.05.2021, 18:45
Delicioasă!
la 17.05.2021, 18:51

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking