Ingrediente
- 600 g faina
- 250 ml lapte caldut
- 200 ml apa calduta
- 1 ou
- 200 g zahar
- 100 g unt
- 1 plic drojdie uscata
- sare
- esente vanilie, lamaie, rom
- miere nuca
- Pentru uns:
- galbenus
- lapte
Mod de preparare
Intr-un castron amestecam toate ingredientele, obtinem un aluat, lasam la crescut aprox 1 ora, undeva la cald.
Dupa ce a crescut incepem sa confectionam mucenicii, asa cum i-am descris in foto..Ii lasam la crescut inca 1 ora, apoi se ung cu amestecul de galbenus si ou si ii introducem la cuptor pana se rumenesc. Cat sunt calzi ii ungem cu miere si presaram cu nuca macinata.
Spor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti (2)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|