Muffin cu lamaie si zmeura

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Prajituri
9 Aug 2013 | 5531 vizualizari
Muffin cu lamaie si zmeura

V-ati gandit vreodata ca si briosele pot fi refreshing in zilele tropicale de vara, pe plaja, la picnic sau la munte? Briosele mele cu lamaie si zmeura au fost degustate de minim 6 persoane si toti s-au aratat incantati de aroma ei. Oare de ce? Pai m-am gandit asa: erau pufoase, usor acrisoare, frumos ambalate si evident mega-gustoase. Un fel de limo-briosa cu iz de zmeura pentru racorirea simturilor. Let's enjoy it!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 briose: 
  • 250 grame faina alba;
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • un praf de sare;
  •  coaja si zeama de la 1 lamaie; 
  • 3 oua de casa;
  •  185 grame zahar alb; 
  • 1 plic zahar vanilat;
  •  110 grame unt (80% grasime, la temperatura camerei);
  • 75 ml iaurt grecesc;
  •  80 grame zmeura proaspata sau congelata.

Mod de preparare

Mod de pregatire: 1. Se amesteca untul (la temperatura camerei, nu topit) cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie pana capata volum si devine o crema deschisa la culoare, apoi se toarna putin cate putin zeama de lamaie si se amesteca pana cand se topeste zaharul.

2. Se adauga treptat ouale continuand sa mixam pana la omogenizare.

3. Se toarna iaurt si se mixeaza pana se incorporeaza toate ingredientele.

4. Intr-un bol mare se cerne faina, se adauga sarea si bicarbonatul si se amesteca.

5. Se incorporeaza treptat cele doua compozitii si se mixeaza pana se incorporeaza.  

6. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se aseaza compozitia in formele pentru briose.
7. Asezati deasupra blatului sau intre prima si a doua lingura, cate 2-3 bucati de zmeura.
8. Se introduc la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana trec testul scobitorii.
9. Dupa coacere se scot imediat din cuptor ca sa-si pastreze culoarea galbena (sa nu devina maro asa cum au inceput sa se faca ale mele), se pun la racit pe un gratar si se servesc alaturi de prieteni dragi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffin cu lamaie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta cu branza si stafide

Postat de rocsi_1612

Desert placinta cu branza si stafide

Aluatul: Intr-un ibric, punem laptele, uleiul, zaharul si le transferam pe foc. Amestecam sa se topesca zaharul si cand incepe sa fiarba, luam ibricul de pe aragaz. Lasam sa se raceasca...

Citeste continuarea

Branzoaice sau poale'n brau

Postat de Oana

Branzoaice sau poale'n brau

Incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, atentie sa nu fiarba! Puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2013, 08:47
Superbe, imi plac asa mult formele pentru briose!!!!
la 09.08.2013, 08:48
bune
la 09.08.2013, 08:55
ce frumusele
la 09.08.2013, 09:01
la 09.08.2013, 09:04

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking