Muffins cu stafide si paiete de ciocolata

Postat de merisor67 in Prajituri
15 Dec 2012 | 3439 vizualizari
Muffins cu stafide si paiete de ciocolata

Le aveam in plan demult, dar abia azi le-a sosit timpul. Rapide si de efect!

Ingrediente

  • 5 oua
  • 100 gr unt
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 25 gr stafide
  • paiete de ciocolata alba si neagra
  • sare
  • esenta de cafea
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Untul l-am pus la topit, apoi am amestecat cu uleiul. 

Separam albusurile de galbenusuri.

faina cernuta o amestecam cu cacaoa si praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul batand continuu cu telul.

Adaugam galbenusurile amestecand usor fara sa mai batem, apoi punem putin cate putin untul amestecat cu uleiul, esenta si in final, treptat, amestecul de faina, cacao si praful de copt

Asezam hartiutele pentru briose in forme si umplem cam trei sferturi cu compozitie. 

Deasupra presaram cateva paiete de ciocolata si stafidele.

Introducem formele in cuptor si coacem la 180 grade pentru 30 minute.

Eu am umplut 20 de forme din compozitia rezultata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu stafide si paiete de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert chec zebra cu portocale

Postat de Oana

Desert chec zebra cu portocale

Pentru inceput, separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile cu putina sare pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea. Separat, bate galbenusurile cu uleiul, cu...

Citeste continuarea

Tarta cu mure si afine

Postat de timea

Tarta cu mure si afine

Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina. Tinem aluatul minim 30 de minute la rece. Scoatem din frigider aluatul si il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2012, 17:58
vreau si eu, dau la schimb eclere
la 15.12.2012, 17:59
ce reteta fina,asa ca si tine Merisor
la 15.12.2012, 18:01
Elena, facem schimb
la 15.12.2012, 18:02
ce frumusele sunt
la 15.12.2012, 18:02
Cris Multumesc!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking