Mulahul la lesinat

Postat de mitinita in Mancaruri de legume
30 Iun 2011 | 6496 vizualizari
Mulahul la lesinat

Mullahul este un hoge (dupa Google translate) sau un cleric,invatat musulman,iar in unele tari musulmane el este liderul moscheei. Probabil,v-ati intrebat deja ce are a face mulahul cu gatitul...se pare ca unul dintre ei a gustat acest fel de mancare si a lesinat,atat de mult i-a placut (parca suna aiurea sa zic ca a lesinat de placere:)))) Imi aduce aminte de Imam Bayildi,care inseamna Imamul a lesinat si cel mai probabil,vinetele prajite fac preasfiintiile lor sa-si piarda constiinta.

Ingrediente

  • 1 vanata mare, taiata in felii verticale si decojita
  • 1 ceapa,taiata marunt
  • 2-3 catei de usturoi,taiati felii subtiri
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de ulei
  • patrunjel si corindru proaspat
  • sare si piper,proaspat macinat

Mod de preparare

Se prajesc feliile de vinete in ulei. Eu le-am prajit la cuptor,astfel nu vor absoarbe la fel de mult ulei pe cat o fac daca le prajiti la tigaie.

Se pun deoparte si se prajesc ceapa,usturoiul,la care se adauga pasta de tomate cand au inceput sa se rumeneasca.

Se toaca marunt vinetele (sau se dau prin robot) si se adauga in tigaie. Se mai prajesc putin,se presara cu patrunjel si coriandru (se potriveste de minune) si se serveste cald sau rece,ideal ar fi cu niste lipii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mulahul la lesinat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salată de cartofi cu chimen

Postat de Zamfira

Salată de cartofi cu chimen

Fierbem cartofii în apă cu sare sau în aburi. Lăsăm sa se răcească astfel devin mai puțin sfărămicioși. Curățăm cartofii și îi tăiem rondele mai groase. Călim...

Citeste continuarea

Chiftele din dovlecel si branza de burduf, preparate la cuptor

Postat de merisor67

Chiftele din dovlecel si branza de burduf, preparate la cuptor

Decojim dovlecelul, apoi îl dăm pe răzătoarea mare sau îl trecem prin robot, dar urmărim să nu-l mărunțim prea rău. Îl scurgem apoi de surplusul de zeamă și îl...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2011, 17:28
Si de ce "s-a lesinat" saracu' mulah?
la 30.06.2011, 17:35
cine a lesinat?
la 30.06.2011, 17:35
da-mi si mie sa lesin
la 30.06.2011, 19:12
Fug de-aici pana nu lesin ...de pofta
la 30.06.2011, 19:30
M-ai omorat, cu denumirile astea

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking