Musaca

Postat de RuxyRux in Pui
28 Ian 2011 | 6345 vizualizari
Musaca

Pui, cartofi si ciuperci intr-o combinatie delicioasa...

Ingrediente

  • 900 gr carne de pui( eu am pus muschiulet de pui)
  • 12 cartofi mari
  • 8 bucati ciuperci mari
  • 2 cepe potrivite
  • 1/2 legatura marar
  • o legatura ceapa verde
  • 3 linguri pline de bulion de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • o lingurita boia dulce
  • 3 linguri pline de ulei de masline
  • Pentru sosul bechamel:
  • 600 gr lapte
  • 3 linguri faina
  • 300 gr branza
  • un praf nucsoara
  • sare dupa gust
  • piper
  • 100 gr unt
  • 2 oua mari
  • pentru decor:
  • 3 rosii  

Mod de preparare

Tocam la tocator carnea impreuna cu ceapa si  ceapa verde si mararul. Adaugam la tocat si ciupercile.

Intr-o tigaie punem uleiul apoi compozitia de carne si sotam 10 minute cu capacul pus.

Adaugam apa  cat sa acoperim carnea si lasam sa fiarba inca 10  minute usor la foc mic. Adaugam bulionul si boiaua, potrivim de sare si piper si stingem focul.

Spalam si curatam cartofii si apoi ii taiem in felii egale pe toata lungimea cartofului. Ii fierbem cu putina apa si putina sare pe jumatate.( nu-i fierbem complet).

Intr-o tava de jena, punem putin ulei si apoi un strat de cartofi, apoi un strat de carne si din nou un strat de cartofi si ultimul strat de carne. Dam la cuptor la 200 grade pentru o jumatate de ora.

Intre timp facem sosul bechamel.

Intr-o tigaie topim untul, adaugam faina amestecand continuu, stingem cu laptele amestecand usor si lasam 10 minute sa fiarba.

Batem ouale su sarea, piperul si nucsoara si adaugam peste sosul din tigaie. Amestecam bine cu telul. Presaram si branza si mai lasam doua trei minute pe foc.

Dupa o jumatate de ora scoatem musacaua din cuptor si turnam peste ea sosul bechamel.

Ornam cu rosii si mai dam la cuptor inca o jumatate de ora. Servim cu smantana. E delicioasa!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de post cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Musaca de post cu ciuperci

Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le...

Citeste continuarea

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2011, 21:28
tu iar ma pui pe gatit
la 28.01.2011, 21:41
buna buna... dar n-am inteles care-i muschiuletul de pui
la 28.01.2011, 21:49
vreau si eu
la 28.01.2011, 21:53
si mie imi place
la 28.01.2011, 22:07
Fetelor va pup pe toate...muschiuletul de pui este mai fraged decat pieptul eu asa il cumpar la caserola sub forma de fasiute...

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking