Ingrediente
- 500 gr carne tocata
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 2 linguri bulion
- sare, piper
- boia dulce
- 1 frunza de dafin
- 2 catei de usturoi
- 1 kg cartofi
Mod de preparare
Cartofii pentru musaca se spala, se curata, si se taie in bucati se pun la fiert cu putina sare.
Intre timp preparam carnea tocata: punem ceapa taiata in tigaie cu foarte putin ulei, o calim pana devine sticloasa, adaugam ardeiul rosu taiat feliute.
Dupa 5 min. adaugam carnea tocata si amestecam pana isi schimba culoarea, condimentam, adaugam si boiaua si 1 lingura de bulion. Lasam pe foc cam 20 min. Adaugam si usturoiul pisat. Amestecam bine.
Dupa ce au fiert cartofii scurgem apa intr-un castron si pasam cartofii, adaugand treptat din apa in care au fiert pana ajung la consistenta dorita.
Carnea tocata calita o punem intr-o tava termorezistenta, peste carne adaugam cartofii facuti piure.
Intr-o cana punem 1 lingura de bulion si adaugam aprox. 4 linguri de apa in care au fiert cartofii, omogenizam si adaugam sosul peste musaca.
Dam musacaua la cuptorul incins pentru aprox. 30 min.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|