Ingrediente
- 1 dovlecel
- 1-2 cartofi
- 1 vânătă
- 500 gr pulpă de porc tocată
- 100 gr soia granule
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roşu
- mărar verde
- pătrunjel verde
- 1 cutie roşii cuburi
- smântână după gust şi plăcere
Mod de preparare
Vânăta, dovlecelul şi cartofii se spală, curăţă şi taie felii, apoi se prăjesc puţin în ulei, până se inmoaie puţin. Între timp se pune apă cu Vegeta sau Knorr la fiert, iar cand clocoteşte se adaugă granulele de soia şi se lasă puţin să clocotească, apoi se dă deoparte. Într-o tigaie mai mare se călesc ceapa şi ardeiul roşu tocate marunt, apoi se adaugă carnea tocată şi se lasă la înăbuşit. Se adaugă granulele de soia stoarse şi se mai lasă pe foc să se pătrundă puţin aromele. Apoi se pune într-un vas de sticlă termorezistent un strat de cartofi, se presară verdeaţă iar deasupra se pune compoziţie de carne. Se adaugă un strat de vinete, verdeaţă şi carne, apoi un strat de dovlecel, verdeaţă şi carne. Deasupra se pun roşiile cuburi şi se dă la cuptor cam 30 de minute, sau până este gata. Se serveşte cu smântână după preferinţă, la mine cât de multă, că doar sunt poreclită Smântânica şi trebuie să-mi apăr numele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu cartofi, dovleci şi vinete" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|