Musaca cu cartofi, dovleci şi vinete

Postat de anomisana in Porc
4 Sep 2011 | 6334 vizualizari
Musaca cu cartofi, dovleci şi vinete

Astăzi m-am pus pe postat reţete, că am multe restanţe. Până acum v-am îndulcit, e timpul să mai mâncăm şi ceva care să ne ţină de foame. Am făcut de curând o musaca şi pentru că nu am putut să mă hotărăsc cu ce legume o fac, am decis până la urmă să pun la fiecare strat altă legumă.

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1-2 cartofi
  • 1 vânătă
  • 500 gr pulpă de porc tocată
  • 100 gr soia granule
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roşu
  • mărar verde
  • pătrunjel verde
  • 1 cutie roşii cuburi
  • smântână după gust şi plăcere

Mod de preparare

Vânăta, dovlecelul şi cartofii se spală, curăţă şi taie felii, apoi se prăjesc puţin în ulei, până se inmoaie puţin. Între timp se pune apă cu Vegeta sau Knorr la fiert, iar cand clocoteşte se adaugă  granulele de soia şi se lasă puţin să clocotească, apoi se dă deoparte. Într-o tigaie mai mare se călesc ceapa şi ardeiul roşu tocate marunt, apoi se adaugă carnea tocată şi se lasă la înăbuşit. Se adaugă granulele de soia stoarse şi se mai lasă pe foc să se pătrundă puţin aromele. Apoi se pune într-un vas de sticlă termorezistent un strat de cartofi, se presară verdeaţă iar deasupra se pune compoziţie de carne. Se adaugă un strat de vinete, verdeaţă şi carne, apoi un strat de dovlecel, verdeaţă şi carne. Deasupra se pun roşiile cuburi şi se dă la cuptor cam 30 de minute, sau până este gata. Se serveşte cu smântână după preferinţă, la mine cât de multă, că doar sunt poreclită Smântânica şi trebuie să-mi apăr numele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu cartofi, dovleci şi vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Jambon la cuptor

Postat de Constelatialeu

Jambon la cuptor

Mai intai crestam partea de jambon cu sorici si presaram sarea grunjoasa, lasam cca 20 min. Separat amestecam sosul de soia cu uleiul de masline, boia dulce si boia iute, amestecam bine si...

Citeste continuarea

Felii de carne cu dovlecei si cascaval

Postat de mihaelar63

Felii de carne cu dovlecei si cascaval

 Portionati pulpa de porc in felii mari si mai groase. Grosimea feliei de carne ajuta sa ramana mai frageda la preparare . Condimentati carnea cu harissa, usturoi si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2011, 21:07
place
la 04.09.2011, 21:09
la 04.09.2011, 21:33
la 04.09.2011, 21:56
la 05.09.2011, 06:40

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking