Musaca

Postat de alinaelena88 in Pui
2 Feb 2013 | 2686 vizualizari
Musaca

Ingrediente

  • 6-7 cartofi medii
  • 500 g carne tocata de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa medie
  • 2 oua
  • 2 linguri bulion
  • sare,piper

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare.Se lasa pana sunt aproape fierti, se scurg de apa si se lasa la racit.Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit intr-o lingura de ulei.Dupa 2-3 minute adaugam si carnea si amestecam frecvent sa nu se lipeasca.Cand carnea si-a schimbat culoarea adaugam o lingura de bulion si amestecam bine pana se omogenizeaza.Oprim focul si punem 2 oua si amestecam bine.

Taiem cartofii felii potrivite si asezam un rand pe fundul la un vas de sticla termorezistent, uns cu un pic de ulei in prealabil,dupa care punem carnea si adaugam inca un strat de cartofi.

Peste musaca adaugam cealalta lingura de bulion diluata in putina  de apa, cat sa nu acopere stratul de sus al cartofilor,presaram sarea si piperul si bagam la cuptor. Lasam 45-60 minute si verificam daca este fiert cartoful si carnea. Se mai completeaza cu apa daca mai este necesar.

La sfarsit presaram verdeata peste musaca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de post cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Musaca de post cu ciuperci

Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le...

Citeste continuarea

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2013, 20:18
la 02.02.2013, 20:41

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking