Ingrediente
- 5 cartofi mai mari,
- 600 gr carne tocata de {porc si vita
- 2 linguri ulei,
- 150 gr smintina,
- 100 ml lapte,
- 2 oua,
- 1 lingurita sare,
- 1 virf lingurita piper macinat{alb},
- 3 cepe galbene,
- 2 morcovi,
- 1 legatura patrunjel,
- 1 legatura marar,
- 200 gr cascaval,
- 3 linguri ketchup si apa pt. fiert cartofii.
Mod de preparare
Mai intai curatam cartofi ii spalam bine si ii punem la fiert in apa cit sa-i acopere. Ii lasam pina patrunde furculita in interiorul cartofului, intre timp pregatim restul ingrendientelor: curatam ceapa si morcovul le spalam bine si le tocam la robot sau la mina, punem ulei intr-o cratita lasam uleiul sa se incinga apoi adaugam ceapa si morcovul.
Amestecam usor cu o spatula, adaugam carnea tocata.
Cand cepa devine translucida condimentam cu sare,piper amestecam continuu pentru a se praji carnea uniform, din cind in cind mai adaugam cite un strop de apa sa nu se prajeasca prea tare ingrendientele.
Cind incepe sa se coloreze carnea punem ketchup-ul,intre timp s-au fiert si cartofii pe care ii scurgem bine de ap,a ii taiem cubulete sau rondele{dupa preferinte} si ii punem in tava unsa cu ulei.
Peste ei presaram sare, piper si putin din cascaval, batem ouale intr-un bol le diluam cu laptele,apoi smintina si patrunjelul, mararul tocate si omogenizam. Din compozitie turnam peste carnea tocata pe care am pus-o peste stratul de cartofii si tot asa pina epuizam ingrendientele. Setam cuptorul la 180 de grade si bagam tava pt. 30-35 de minute. Cind este gata putem servi...Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|