Musaca

Postat de Ina in Mancaruri cu carne
31 Iul 2014 | 24098 vizualizari
Musaca

Indiferent de metoda de preparare si de ingredientele folosite, musacaua este un fel principal cu care nu poti da gres: te imbie aspectul, culorile, aromele... intr-un cuvant, este pe placul tuturor.

Ingrediente

  • 3 kg. cartofi
  • 150 g unt
  • 400 g. carne tocata de curcan
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 350 g. ciuperci conservate
  • un borcan de rosii in bulion
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • cimbru
  • 4 oua
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete ii fierbem  in apa cu putina sare, apoi ii facem piure , pasandu-i cu 150 g unt.

Separat, punem  la calit ceapa tocata, impreuna cu ardeiul gras si morcovul, tocate la randul lor. Cand sunt calite si scad usor, adaugam un borcan de rosii in bulion  maruntite in prealabil , apoi condimentam cu sare , piper , boia si cimbru si mai lasi sa fiarba 2-3 minute. 

Adaugam ciupercile feliate si carnea tocata , omogenizam amestecul si-l lasam sa fiarba inca 3-4 minute.  Oprim focul, iar cand amestecul se raceste batem 3 oua si le adaugam in compozitia de carne. 

Ungem un vas termorezistent cu putin ulei  si asezam alternativ straturi de piure cartofi si carne, astfel incat primul si ultimul strat sa fie de piure. 

Batem un ou cu un praf de sare si-l intindem uniform peste ultimul strat de piure , dupa care presaram patrunjel proaspat tocat  pe intreaga suprafata. 

Coacem totul  la cuptor cca 30-40 minute, pana se formeaza deasupra o crusta aurie.

Noi am servit-o calda, cu  salata de ardei copti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Retete similare

Musaca de post cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Musaca de post cu ciuperci

Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le...

Citeste continuarea

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2014, 19:39
Buna,buna musacaua!
la 31.07.2014, 19:51
buna, ca s-a papat rapid
la 31.07.2014, 20:00
Cat de bine arata
la 31.07.2014, 20:03
buna buna
la 31.07.2014, 20:04
tare buna

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking