Ingrediente
- 500 g carne vita+porc
- o ceapa
- un ou
- 3-4 cartofi mari
- 200 g smantana
- 300 g suc de rosii
- cartofi
- marar
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
Sa-i dam drumul: Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata se racesc, se curata de coaja si se feliaza. Am intalnit si retete in care cartofii cruzi se feliaza si se prajesc in tigaie. Eu ii prefer fierti. Musacaua se mai poate face si cu vinete sau paste. Carnea se caleste in ulei, se adauga si ceapa, sare, piper, verdeata, se amesteca pana se patrund bine. Cand s-a racit amestecul se adauga oul crud si se omogenizeaza. Se aranjeaza feliile de cartofi intr-un vas, se pune un strat de carne, altul de cartofi...si in final un alt strat de cartofi. Peste cartofi se toarna smantana si sucul de rosii omogenizate si putina verdeata. Se da la cuptor (incalzit in prealabil) cam 45 min. Aproape de final se adauga cascaval ras. Iata rezultatul:
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|