Musaca de varza acra (Varza a la Cluj)

Postat de MotanLaOale in Mancaruri cu carne
24 Mar 2011 | 18661 vizualizari
Musaca de varza acra (Varza a la Cluj)

Ingrediente

  • 2 verze acre
  • 500g carne tocata amestec
  • 100g orez
  • 3 cepe mari
  • 4-5 felii bacon
  • 4-5 linguri rosii maruntite
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 100ml ulei
  • marar
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Varza se pune la desarat de seara pana dimineata.

Se curata de cotoare, se taie fideluta si se pune la calit cu 3 linguri de ulei si o ceapa tocata morunt pentru 1ora-1 1/2ora. Sepoate pune si la cuptor.

Carnea tocata se pune la calit in 2 linguri de ulei cu 2 cepe taiate marunt pana scade zeama lasata si carnea este facuta. Se pune piper, putina sare si mararul.

Orezul se fierbe in apa cu  sare, se scurge si se amesteca cu carnea calita.

Intr-o cratita unsa cu ulei se pun pe fund felii de bacon peste care se pune 1/2 din varza.

Se niveleaza si se pune carnea peste care punem rosiile tocate.

Punem si varza ramasa nivelam si turnam pasta de tomate diluata cu apa.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 1 ora.

Se serveste cu smantana.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de varza acra (Varza a la Cluj)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura cu vitel rulat , porc si cartofi

Postat de mihaelar63

Friptura cu vitel rulat , porc si  cartofi

Cartofii se curata , se spala , se taie bucati mari, se sareaza  si se pun in tava. Turnati in tava o cana cu apa . Bucata de vitel se bate bine cu batatorul de snitele si se unge cu...

Citeste continuarea

Ardei umpluti- Punjene paprike

Postat de ctlina

Ardei umpluti- Punjene paprike

Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid. Adaugam 10 cl de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora. Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2011, 14:37
Excelent arata
la 24.03.2011, 14:48
super
la 24.03.2011, 14:55
Multumesc pentru aprecieri
la 24.03.2011, 15:09
wow....
la 24.03.2011, 15:12

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking