Musaca de vinete

Postat de MotanLaOale in Mancaruri cu carne
4 Oct 2012 | 6698 vizualizari
Musaca de vinete

Ingrediente

  • 4 vinete
  • 1 kg carne tocata amestec
  • 3 cepe
  • 3 linguri pasta tomate
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml vin alb
  • cascaval ras
  • piper
  • vegeta
  • Sos Bechamel
  • 50g unt
  • 50g faina
  • 400ml lapte
  • sare

Mod de preparare

Vinetele se curata, se spala si se taie in fasii subtiri pe lung.

Se presara cu sare si se lasa in stecuratoare 15 minute.

Se clatesc cu apa rece si se usuca cu hartie absorbanta.

Se prajesc in ulei pe ambele parti.

Carnea tocata se caleste cu ceapa intr-o tigaie cu uleiul, se stinge cu vinul si se lasa la fiert.

Se adauga pasta de tomate, vegeta, piperul si se lasa la fiert pana scade zeama.

Intr-o cratita se pune un strat de vinete prajite si se presara cu cascaval ras.

Se adauga un strat de carne si un alt strat de vinete presarate cu cascaval ras.

Se mai pune un strat de carne si ultimul strat de vinete.

Deasupra se toarna un strat de sos bechamel sa acopere toata suprafata.

Se presara cu cascaval ras din belsug.

Se introduce in cuptorul incins pentru 35-40 minute pana capata o crusta rumenita frumos.

Sosul bechamel se face topind untul, adaugand faina si laptele si amestecand bine sa nu faca cocoloase.

Se sareaza si pipereaza si se fierbe cateva minute pana se leaga.

Cand este rumenita frumos se scoate din cuptor si se lasa cateva minute dupa care se poate taia si servi.

Se serveste calda dar este buna si rece.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Retete similare

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Musaca de vinete la slowcooker Crock-Pot

Postat de Constelatialeu

Musaca de vinete la slowcooker Crock-Pot

Mai intai taiem vinetele rondele si le presaram cu sare, le lasam cca. 20 min , apoi le stergem cu un servetel. Carnea tocata o punem intr-un castron, adaugam amestecul de morcov, ardei rosu si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2012, 15:01
ce fain a iesit. chiar nu am mai mancat de mult o musaca
la 04.10.2012, 15:07
ce bine arata ..
la 04.10.2012, 15:07
mama ce bine arata si buna,ca un tortulet,un deliciu
la 04.10.2012, 15:09
ador musaca
la 04.10.2012, 15:14
Multumesc

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking