Musaca de vinete in cocota

Postat de ianculubita in Curcan
10 Iun 2013 | 6971 vizualizari
Musaca de vinete in cocota

In Franta cocota,este in vas mic termorezistent,din care se serveste direct,sau mai mare cum este acesta al meu,sau chiar si mai mare.

Ingrediente

  • 500g carne tocata de curcan
  • 1ceapa
  • 2catei de usturoi
  • 3rosii
  • 1/2pahar vin alb
  • 4linguri ulei+20ml
  • 2linguri smantana
  • 1lingurita chimion macinat
  • 100g cascaval
  • 2vinete
  • verdeata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele spalate,sterse,taiate pe lung in fasii subtiri,pudrate cu sare,lasate sa se scurga 10min,le tamponam apoi cu un prosop de hartie,trecem feliile prin ulei pus intr-un bol,le punem in tava pe hartie de copt apoi la cuptor 10min,timp in care se intorc,apoi se scot pe farfurie;

in tigaia cu 4linguri ulei se caleste ceapa,se adauga rosiile taiate in cubulete mici,carnea si restul de condimente;

se amesteca iar dupa ce a scazut,adaugam vinul,mai lasam sa scada bine iar dupa ce s-a racit adaugam oul batut,verdeata,potrivim de gust si dam deoparte.

Pe fundul cocotei punem rondele de rosie apoi capitonam cu felii de vinete dar sa treaca peste gura vasului;

punem pe mijloc jumatate din carne,deasupra rondele de rosii apoi felii de cascaval,restul de carne,iar rosii,cascaval,acoperim cu feliile de vinete,dam vasul la cuptor 15min,scoatem vasul si deasupra rasturnam al doilea ou batut cu smantana si mai lasam 20-30min si servim dupa ce s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete in cocota" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpa de curcan in sos de smantana si rosii la Multicooker

Postat de miha

Pulpa de curcan in sos de smantana si rosii la Multicooker

In oala interioara a aparatului punem carnea taiata bucati potrivit de mari si cateva linguri cu ulei de masline. Selectam programul FRY si setam timpul la 15 minute. Apasam START. Prajim usor...

Citeste continuarea

Friptura de curcan cu sos de rodii

Postat de Oana

Friptura de curcan cu sos de rodii

Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga bine. Condimenteaza pieptul de curcan cu sare si piper, apoi rumeneste-l in tigaie, pe ambele parti. Adauga vinul si lasa pe foc pana incepe sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2013, 08:22
buna buna
la 10.06.2013, 09:10
la 10.06.2013, 09:28
la 10.06.2013, 09:29
Tare buna!!!
la 10.06.2013, 09:54

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking