Carnea,amestecata cu ceapa taiata foarte marunt,sare,piper,cimbru,o pun sa se caleasca in tigaie fara ulei dupa care o dau deoparte;
vinetele spalate,sterse,curatate de coaja in "zebra",taiate rondele,date cu un praf de sare si lasate pe un fund de lemn sa se scurga10-15min.
intr-o tava mare,cu hartie de copt,pun rondelele de vinete tamponate cu un prosop de hartie si trecute prin ceasca cu ulei;
dau tava la cuptor la foc mare iar dupa 4-5min le intorc;
acest mod de a pregati vinetele pentru musaca,este mai sanatos pentru ca nu se mai imbiba cu mult ulei la prajit;
in vasul de yena,pun rondele de rosii,rondele de vinete,rondele de cartofi apoi carnea,peste carne pun in sens invers cartofi,vinete si deasupra rosii;
peste rosii pun amestecul de ou si smantana,dau la cuptor la foc moderat 30min;
pofta buna!