Musaca pe pat de cartofi si dovlecei

Postat de Teo in Vita
11 Iul 2010 | 9132 vizualizari
Musaca pe pat de cartofi si dovlecei

Dovleceii sunt gustosi oricum i-ai prepara, dar sa faci "un pat" din ei...e si mai si.....

Ingrediente

  • 600 g carne de vita
  • 1 kg cartofi
  • 1 dovlecel de marime mijlocie
  • 2 oua
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 cepe mari
  • verdeata (marar, patrunjel)
  • 1 ceasca bulion
  • sare dupa gust
  • piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata si se pregatesc ca pentru piure. Se da prin razatoare dovlecelul, se stoarce se zeama si se amesteca cu cartofii. Se caleste ceapa, se adauga carnea si usturoiul. Dupa ce s-a inabusit cateva minute, se toarna si bulionul, se stinge focul si se adauga sare, piper si verdeata supa gust.

Se unge tava cu margarina, asezam primul strat de cartofi cu dovlecel, apoi stratul de carne si al doilea strat de piure. Deasupra se bat ouale si mai adaugam 1 lingura de bulion si 1 lingura de ulei.

Se da la cuptor pentru 45'.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca pe pat de cartofi si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Costita de vacuta cu cartofi

Postat de mihaelar63

Costita de vacuta cu cartofi

 Costitele de vacuta se spala si se portioneaza in bucati de marimea unei jumatati de palma [ de a mea, mai mica ;d ] Dupa ce s-au zvantat usor, se sareaza si se pipereaza....

Citeste continuarea

Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac

Postat de ela2015

Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac

Curăţăm carnea de pieliţe şi vinişoare şi o tăiem bucăţi potrivite (eu am tăiat-o bucăţi cât pentru o înghiţitură). Într-o tigaie înaltă punem uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2010, 23:18
minunata!
la 11.07.2010, 23:29
A fost pentru prima data cand am mancat musaca in combinatia asta, dar recunosc ca este foarte buna si datorita dovlecelului suculent nu se intareste! Mai vreau!
la 11.07.2010, 23:33
Mai pofteste pe acasa si-om vedea !
la 11.07.2010, 23:42
la 12.07.2010, 00:18

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking