Ingrediente
- 1 cutie de carne de porc Bucegi de 300 g
- 6 cartofi taiati felii subtiri
- 1 ceapa mare tocata
- 3 oua batute
- 1 pahar de lapte
- 1 lingura de faina
- ½ lingura de patrunjel tocat
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de pesmet
- 2 linguri de cascaval ras
- ½ lingurita sare
- Un varf de cutit de piper negru macinat
- Un varf de cutit de cimbru
Mod de preparare
1. Inabusiti In cuptor feliile de cartofi cu putina apa si o lingura de ulei, apoi scoateti-le la rece. In timp ce cartofii sunt In cuptor, Incingeti restul de ulei Intr-o cratita si caliti ceapa, adaugand apoi carnea de porc Bucegi taiata cubulete, sarea, piperul, cimbrul, iar la sfarsit patrunjelul tocat.
2. Lasati soteul sa se raceasca, dupa care Inglobati In compozitie 2 oua.
3. Ungeti un vas de Jena cu putin ulei si tapetati-l cu pesmet, apoi asezati un strat de cartofi. Peste acesta asezati ½ din carnea calita, apoi Inca un strat de cartofi, restul de carne si apoi restul de cartofi. Bateti laptele cu faina si oul ramas si turnati peste musaka.
4. Coaceti musakaua In cuptorul Incins la temperatura medie, timp de 35-40 de minute. Cu 10 minute Inainte de final presarati cascavalul ras.
5. Serviti musakaua cu sos de rosii si salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaka cu carne de porc Bucegi si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|