Muschi de porc afumat ca la Botosani

Postat de carla27carla in Mezel de casa
9 Feb 2014 | 27966 vizualizari
Muschi de porc afumat ca la Botosani

Ingrediente

  • muschi de porc de la porcul taiat
  • sare
  • foi de dafin 3 buc
  • 1 lingura piper boabe
  • 1 lingura ienibahar
  • 100 ml vin rosu de casa
  • 2 caciulii usturoi
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita condiment de carne
  • 50 ml vin rosu de casa

Mod de preparare

Muschiul de porc si muschiuletii se presara cu sare si se lasa 2 zile la loc rece.Se leaga cu sfoara ca sa ramana forma.Apoi dupa cele 2 zile se face un bait din apa,foi de dafin,piper,ienibahar si 100 ml vin si se pun muschii la fiert in acest bait.Se lasa sa fiarba ,iar cand sunt fierti se scot si se lasa sa se racoreasca.Se face o pasta din usturoi pisat,boia de ardei,piper macinat,condiment de carne si vin cu care se ung muschii fierti pe ambele parti si se mai lasa inca 3-4 zile la rece.

Se face o afumatoare si se pun muschii la afumat cu lemn de cires pana prind o culoare frumoasa.Cand sunt gata se iau de la afumat si se lasa sa se raceasca .Se servesc reci  la aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc afumat ca la Botosani" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Toba

Postat de sufletista

Toba

Intr-o oala adaugam apa,sare,boabe de piper,foaie de dafin,adaugam ingredientele(curatate,spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie. Vom...

Citeste continuarea

Caltabosi /cartabosi de casa

Postat de mihaelar63

Caltabosi /cartabosi de casa

Pentru inceput, se curata bine maruntaiele de porc de zgarciuri. Se indeparteaza cu grija fierea [bila ] de pe ficat. Rinichii se despica in doua, se curata bine si se spala...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2014, 10:40
Bun trebuie sa fie!
la 09.02.2014, 10:42
la 09.02.2014, 10:43
Ce bine suna titlul!
la 09.02.2014, 10:44
tare buun
la 09.02.2014, 11:13
bun

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking