Ingrediente
- Am folosit:
- 1 muschi de porc
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi,
- sos soia,
- curry
- 1 ardei iute
- o manuta de zmeura
- 2 smochine
- o lingurita lemon grass uscat
- apa de flori de portocal
- crema de otet balsamic
- zahar,ulei de rapita
Mod de preparare
Muschiul de porc l-am taiat felii de 1,5-2 cm grosime pentru a se patrunde repede.Ceapa,usturoiul,zmeura,smochinele,curry,ardeiul iute,si toate celelelate ingrediente de mai sus le-am bagat la blender si le-am amestecat pana cand s-a format un sos.Am asezat bucatile de muschi intr-o tava de yena,am turnat sosul obtinut in blender peste carne,am lasat asa sa stea cam 10 minute pana cand s-a incins cuptorul,apoi am dat tava la copt aproximativ 30 min.
Separat am fiert apa cu sare intr-o oala si cand a inceput sa clocoteasca am pus in ea niste taitei si i-am lasat 3 minute sa fiarba (conform indicatiilor de pe ambalaj),apoi i-am scurs de apa si am pus peste ei ulei de susan si seminte de susan negru,asa…. pentru decor.
Am servit taiteii cu muschiul la cuptor,o mancarica buna si usoara pentru seara si care s-a gatit destul de repede.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos brun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|