Muschi de porc in crusta de pesmet si paste cu sos de ciuperci

Postat de papabundetot in Porc
9 Oct 2013 | 2975 vizualizari
Muschi de porc in crusta de pesmet si paste cu sos de ciuperci

Sunt adepta mancarurilor rapide,mai ales ca mare parte din noi nu avem foarte mult timp la dispozitie pentru a sta in bucatarie,personal, doar in weekend ma pot bucura de acest rasfat,de a gati fara stres si parca si atunci nu reusesc sa stau in bucatarie pe cat mi-as dori.De aceea pentru retetele de peste saptamana caut mereu solutii ca preparatele mele sa fie rapide si nu foarte solicitante.Cu aceasta reteta am reusit sa fac asta,mancarea a fost gata in timp record si a fost si laudata pentru aromele ei :)

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 1 muschi de porc
  • 5-6 catei de usturoi
  • 500 gr ciuperci
  • 200 ml smantana de gatit
  • 2 morcovi mici (pentru decor)
  • cimbru,curry,chilly,
  • ghimbir macinat
  • paste fainoase Barilla

Mod de preparare

Muschiul de porc l-am curatat de pielitele de pe el,apoi l-am taiat felii de aproximativ 3 cm latime, pe care le-am mai aplatizat cu mana (ca sa se gateasca repede),le-am pus intr-un castron si le-am asezonat cu curry,chilly,cimbru si ghimbir macinat,si le-am lasat sa stea asa cateva minute bune (10-15 min).Dupa acest timp,am incins o tigaie cu putin ulei de rapita,am luat fiecare bucata de muschi si am trecut-o prin pesmet si apoi am pus-o in tigaie sa se prajeasca frumos pe ambele parti.

Intr-o oala cu apa si sare am fiert pastele.

Ciupercile le-am spalat si apoi le-am taiat felii,le-am pus intr-o tigaie cu ulei de rapita si usturoiul tocat marunt,sare,piper si curry si le-am lasat sa se inmoaie un pic.Cand au fost aproape gata,o parte din ciuperci le-am bagat la blender si le-am zdrobit,apoi am adaugat peste ele smantana si le-am pus inca putin la foc.Ciupercile care au ramas intregi, o parte le-am amestecat cu sosul obtinut in blender si o parte am pastrat pentru a decora farfuria.Morcovii i-am taiat bastonase subtiri si i-am prajit in tigaie alaturi de muschiul de porc,apoi i-am scos pe un servet de hartie si i-am folosit tot pentru a adauga culoare in farfurie.

Pastele le-am fiert cu 1 minut mai putin decat scria pe ambalaj,le-am scurs si le-am adaugat in tigaia cu sosul de ciuperci unde le-am mai lasat putin sa isi imprumute aromele.

Am servit pastele cu sos de ciuperci alaturi de feliutele de muschi in crusta de pesmet.O mancare mai usoara,de seara dar si foarte rapid de preparat.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc in crusta de pesmet si paste cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Muschi de porc impletit, cu legume, la cuptor

Postat de Pungasa_Rogue

Muschi de porc impletit, cu legume, la cuptor

Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi. Carnea se bate cu ajutorul unui ciocan si se taie in 3 pe lungime, lasand-o netaiata la un capat. Circa 100 ml ulei se amesteca cu piperul,...

Citeste continuarea

Tocana de cartofi si carnati de casa

Postat de mihaelar63

Tocana de cartofi si carnati de casa

Carnatii se feliaza si se pun la prajit in ulei. Ceapa trebuie maruntita . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se condimenteaza cu pasta de ardei iuti , si boia ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2013, 17:27
Eteeeeeee,ce bunatate ai facut la birou
la 09.10.2013, 17:28
Da Buni!!!!!!!!!!
la 09.10.2013, 17:29
la 09.10.2013, 17:30
Bună treabă, mai ales după deserturile alea minunate!
la 09.10.2013, 17:32

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking