Muschi de porc in sos de rosii, picant

Postat de gaby_d in Porc
14 Apr 2011 | 6527 vizualizari
Muschi de porc in sos de rosii, picant

Cand vrei sa faci ceva deosebit, apelezi la oameni de clasa, nu?: P :))) Si uite asa te faci cu retete de milioane care cu siguranta vor avea o frecventa crescuta in meniul saptamanal, lunar, anual, sau de ce nu..secular :))) Bai..sosul asta e DEMENTIAL!!! insist, chiar va rog sa il incercati!

Ingrediente

  • cca. 800 g muschi de porc täiat in felii
  • 3 linguri ulei
  • 3 cepe
  • 3 cätei de usturoi
  • 2 linguri stafide tocate
  • o cutie Cirio pelati
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 1,2 linguritä busuioc uscat
  • 1 linguritä oregano
  • 1 linguritä zahär
  • 2 linguri smintinä
  • busuioc proaspät

Mod de preparare

Intai m-am ocupat de muschiulet.
L-am taiat felii, l-am condimentat cu sare si piper si l-am prajit bine pe ambele parti. L-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am lasat in sala de asteptare :)))
Am incins uleiul.Am adaugat ceapa tocata marunt, am lasat sa se caleasca 2 minute dupa care am adaugat usturoiul feliat si stafidele si am mai calit 2 minute. Am pus vinul si am lasat sa fiarba pana s-a evaporat (nu mancarea :)), numai vinul )

Am pus frumusel continutul din cutia Cirio, zaharul, condimentele uscate si..un capac (nu tot inauntru :))) ci deasupra.

Am dat focul la mic si mi-am facut o cafea :)))

Dupa aprox 30-35 minute am adaugat in sos doua linguri de smantana , bucatile de muschi, sare si piper si am mai lasat doua clocote .
Am oprit focul si am adaugat busuiocul proaspat (v-am pacalit :)), am pus tot uscat ca nu aveam proaspat si iubesc busuiocul la fel cum iubesc foaia de dafin ;) )

Am facut un piure, o salata de varza si..am papat.

E bun, bun, bun,. bun ! :)))
Stiti vorba aia "te lingi pe degete" ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc in sos de rosii, picant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza ciobaneasca

Postat de Sim0naWorld

Pizza ciobaneasca

Faina am cernut-o intr-un bol,apoi am adaugat drojdia si am amestecat. Am inceput sa adaug apa calduta putin cate putin, amestecand cu o spatula. Am pus si praful de sare, si am inceput sa...

Citeste continuarea

Orez "usturoiat" cu afumatura si sos picant

Postat de vero_closca

Orez "usturoiat" cu afumatura si sos picant

intr-o craticioara pui 2 linguri de ulei,adaugi orezul si il calesti putin. stingi cu supa fierbinte,adaugi sare,piper si usturoiul zdrobit si dai la cuptor pentru  20-25 minute. tai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2011, 17:32
mai si asa sint plecata mai fac si sosul care e ,,demential,, si-am terminat-o
la 14.04.2011, 17:44
am vinit! si vreau! cu tot cu varza si piure!
la 14.04.2011, 17:44
arata super
la 14.04.2011, 17:55
sper ca mai este si pentru mine o portie
la 14.04.2011, 18:20
Mai ai o portie?
Bai sa nu raspunzi iar nu, ca eu sunt o sensibila si plang

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking