Sos Ragu pentru paste

Postat de gaby_d in Pt. paste
15 Ian 2013 | 7304 vizualizari
Sos Ragu pentru paste

Am mai spus şi altă dată că nu sunt pasionată în general de nicio bucătărie anume, gătind după gusturile celor dragi, inspirandu-mă şi adaptând atât cât să gătesc cu gust. Tocmai de aceea nu voi susţine originalitatea acestui preparat fiind o inspiraţie în egală măsură atât de la Ana Maria Ciolacu, cât şi de la Ioana de la e-retete.ro. Destul de diferite reţetele fetelor, însă plăcându-mi la fel de mult am ales să le combin. A ieşit un sos de milioane!! demn de pus pe orice pastă .

Ingrediente

  • o ceapa
  • un morcov
  • o felie telina
  • 5 felii muschi porc afumat
  • 5 felii slanina afumata sau bacon
  • 500 gr rosii pasate
  • 500 ml apa
  • o lingurita sare
  • 500 carne tocata vita
  • scortisoara
  • nucsoara
  • o cana lapte
  • ulei de masline

Mod de preparare

Caleşte în ulei de măsline ceapa pe care ai tocat-o mărunt, pentru câteva minute.

Adaugă muschiuleţul şi slănina afumate, taiate cubuleţe, carnea tocată şi lasă-le 5 minute la prăjit.

Stinge totul cu sucul de roşii şi apa, pune scorţişoara, nucşoara, sarea , morcovul şi ţelina date pe răzătoare ,pune capac pe cratiţă si dă focul la mic , cu capacul uşor ferit.

Lasă să fiarbă o oră şi jumătate adaugând doar dacă mai este cazul (dacă se îngroasă prea tare sosul) câte puţină apă şi amestecand din cand în cand.

Adaugă laptele şi mai lasă în continuare la fiert pentru încă o oră şi jumătate.

Nu uitaţi să amestecaţi cand şi când. Recomand o oală cu fund dublu, să staţi liniştiţi că nu se afumă. :))

Serviţi cu paste de orice fel. Dacă vă rămâne îl puteţi congela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Ragu pentru paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cannelloni cu carne de curcan

Postat de Ela68

Cannelloni cu carne de curcan

1. Ceapa tocata marunt, usturoiul taiat si morcovul ras se calesc in putin  ulei, dupa care se adauga carnea si se lasa pana se evapora complet apa rezultata. Punem apoi rosiile, sarea,...

Citeste continuarea

Ragu de caprioara

Postat de katty

Ragu de caprioara

Putem sa folosim carne tocata si atunci nu mai este nevoie sa marinam carnea sau putem sa o taiem cubulete foarte mici(asa cum am facut eu) si am marinat-o pentru a reduce timpul de gatire,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2013, 16:22
super ..cred ca fffbun
la 15.01.2013, 16:23
Adica daca l-ai vinde,te-ai imbogati?
Cred ca reteta e ....confidentiala
la 15.01.2013, 16:24
))))))))))))))))))
la 15.01.2013, 16:27
Trebuie sa ghicim singuri!
la 15.01.2013, 16:27
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking