Ingrediente
- o ceapa
- un morcov
- o felie telina
- 5 felii muschi porc afumat
- 5 felii slanina afumata sau bacon
- 500 gr rosii pasate
- 500 ml apa
- o lingurita sare
- 500 carne tocata vita
- scortisoara
- nucsoara
- o cana lapte
- ulei de masline
Mod de preparare
Caleşte în ulei de măsline ceapa pe care ai tocat-o mărunt, pentru câteva minute.
Adaugă muschiuleţul şi slănina afumate, taiate cubuleţe, carnea tocată şi lasă-le 5 minute la prăjit.
Stinge totul cu sucul de roşii şi apa, pune scorţişoara, nucşoara, sarea , morcovul şi ţelina date pe răzătoare ,pune capac pe cratiţă si dă focul la mic , cu capacul uşor ferit.
Lasă să fiarbă o oră şi jumătate adaugând doar dacă mai este cazul (dacă se îngroasă prea tare sosul) câte puţină apă şi amestecand din cand în cand.
Adaugă laptele şi mai lasă în continuare la fiert pentru încă o oră şi jumătate.
Nu uitaţi să amestecaţi cand şi când. Recomand o oală cu fund dublu, să staţi liniştiţi că nu se afumă. :))
Serviţi cu paste de orice fel. Dacă vă rămâne îl puteţi congela.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Ragu pentru paste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|