Mușchi de porc umplut cu cârnați oltenești și legume la cuptor

Postat de georgiaskitchen in Porc
1 Feb 2014 | 5275 vizualizari
Mușchi de porc umplut cu cârnați oltenești și legume la cuptor

Dragilor, astăzi vă propun o rețetă de week-end. E un fel de mancare potrivit pentru a-l servi cu familia sau pentru musafiri.

Ingrediente

  • 3 bucăți mușchi de porc (600 g)
  • 2 cârnați oltenești
  • 1-2 morcovi
  • 4-5 bucăți gogoșari la oțet
  • 2 fire cimbru
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță boia dulce
  • un vârf de cuțit cu piper
  • sare
  • 50 ml ulei
  • 50 ml vin
  • ață pentru legat mușchiul
  • Garnitura:
  • 5 morcovi
  • o țelină

Mod de preparare

Mai întâi de toate puneți la fiert morcovul (fără cel de la garnitură) timp de 15 min. 

Între timp pregătiți mușchiul. Tăiați în așa fel încât să obțineți trei dreptunghiuri de 1 cm grosime.

Puneți condimentele într-un castron, le amestecați bine și treceți bucățile de mușchi prin acestea. Acum e momentul să treceți la umplerea lor.

Morcovul fiert și gogoșarii îi tăiați fâșii și îi distribuiți pe întreaga suprafață a mușchiuleților...:))) La fiecare capete a celor trei bucăți puneți câte o bucată de cârnat și începeți să rulați strâns. Legați cu ață, dar dacă nu vă descurcați nu e nicio problemă, puteți prinde cu scobitori. 

Le lăsați puțin deoparte până tăiați și legumele pentru garnitură...eu am tăiat țelina bastonașe și morcovul rondele și le-am condimentat.

Dați drumul la cuptor, la foc moderat. Pregătiți o tavă sau un vas de yena, puneți uleiul, legumele, usturoiul întreg și mușchiul, adăugați și puțină apă și îl băgați în cuptor. Îl lăsați in jur de 60-80 min. În timpul coacerii întoarceți din când în când mușchiul și dacă e nevoie mai adăugați apă puțin câte puțin.

Vinul îl puneți cam cu 10 min înainte să fie gata. Scoateți din cuptor, desfaceți ața sau scoateți scobitorile, îl tăiați după cum vă place și îl serviți cu legumele alături de care a stat în cuptor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mușchi de porc umplut cu cârnați oltenești și legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute in susan sau pesmet

Postat de mirela0911

Chiftelute in susan sau pesmet

Carnea tocata se pune intr-un bol. Cartoful se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se scurge bine de apa apoi se pune peste carne. Se mai adauga usturoiul pisat si oul. Se...

Citeste continuarea

Pulpa de porc cu masline la multicooker

Postat de gurita_ta2005

Pulpa de porc cu masline la multicooker

Marinarea carnii: Carnea de porc se taie cuburi mai maricele,se pun intr-un castron,se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si vinul rosu.Se acopera si se da la frigider pentru 12 ore....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2014, 14:09
la 01.02.2014, 14:20
la 01.02.2014, 14:48
la 01.02.2014, 15:07
Ce bunatate ne-ai adus ,Georgiaaaaaa!
la 01.02.2014, 15:15

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking