Muschiulet cu Sos de Mustar

Postat de Furnicuti in Porc
1 Iun 2011 | 5866 vizualizari
Muschiulet cu Sos de Mustar

O reteta simpla, dar foarte aromata si putin picanta. Carnea poate fi lasata mai in sange, sau coapta mai mult, in functie de preferintele voastre.

Ingrediente

  • 3 muschiuleti de porc (cam 1,5kg)
  • 7-8 linguri mustar iute
  • 2-3 lingurite piper boabe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • cateva crengute de rosmarin proaspat sau 1 lingurita rosmarin uscat
  • un praf de sare

 

Mod de preparare

Am folosit 3 feluri de piper boabe, dar nu e un aspect atat de important, puteti folosi doar piper negru, sau orice combinatie aveti prin casa. Este de preferat totusi sa fie boabe pe care le macinati la momentul pregatirii, deoarece aroma degajata va fi mult mai puternica decat in cazul piperului pudra.

Facem un sos din mustar, ulei, piperul macinat, usturoiul pisat, putina sare si rosmarinul tocat marunt. Ungem bucatile de carne cu acest sos, le punem intr-o punga care se inchide ermetic sau le invelim in folie alimentara si le lasam la frigider in jur de o ora. Dupa acest timp, asezam muschiuletii intr-o tava si ii dam la cuptor, la 180 de grade, pana cand ajung la nivelul pe care il doriti. Noi i-am lasat cam o ora si ceva, pentru a fi bine facuti, dar daca va place carnea mai in sange, ii scoateti mai repede. Muschiuletii pot fi taiati felii si serviti alaturi de o salata sau o garnitura din legume, impreuna cu sosul de mustar care ramane in tava.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet cu Sos de Mustar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci

Postat de rocsi_1612

Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci

Spalam muschiuletul si il stergem cu servetele de bucatarie. Il asezam pe tocator, taiem 3 fasii pe lung de grosimi aproximativ egale, insa un capat il lasam intreg. Intr-un bol, amestecam...

Citeste continuarea

Cartofi noi cu muschiulet Montana si sos de smantana

Postat de mihaelar63

Cartofi noi cu muschiulet Montana si sos de smantana

Cartofi noi se pun sa stea in apa calduta o ora. Se curata cu un buretel de spalat vasele (pe care-l folositi doar in acest scop). Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare si cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2011, 11:36
bravo!!!!
la 01.06.2011, 11:51
bun bun
la 01.06.2011, 11:56
la 01.06.2011, 12:32
o bunatate
la 01.06.2011, 13:57
placee!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking