Ingrediente
- Pentru aceasta reteta am avut nevoie de
- un muschiulet de porc, filet mignon cum se numeste in Franta ( din care eu ma folosit doar jumatate )
- putina sare de Guérande, o sare care eu o apreciez foarte mult si in forma de flori de sare sau sare mai mare gri la culoare care se macina proaspat
- putin piper proaspat macinat,
- boia,
- o lingurita de plina de amestec de seminte aromate ( chimen, coriandru, ienibahar) care dau un gust aparte fripturilor la cuptor,
- amestec de 5 feluri de boabe de piper.
- In plus am mai adaugat
- aproximativ 150-200 ml de vin alb demisec
- putin ulei.
Mod de preparare
Se condimenteaza muschiletul de porc cu sare si piper proaspat macinate, adaugam putina boia si boabe de piper intregi si o lingurita de semnite aromate ( ienibahar, coriandru, chimen).
Se aseaza intr-un vas termorezistent si se toarna peste vinul si uleiul. Pentru genul acesta de fripturi folosesc amestec de 4 uleiuri, eu il cumpar in aceasta forma dar se poate si combina acasa din ulei de floarea soarelui in cantitate preponderenta, ulei de masline, ulei de struguri si ulei de rapita in cantitati mai mici care au rolul de a duce un plus de aroma si a modifica timpul de ardere .
Eu am facut in cantitate mai mica, puteti sa puneti mai mult vin alb daca faceti in cantitate mai mare. Am lasat la cuptorul preincins la 220 de grade timp de 20 de minute cu vasul acoperit si apoi inca 20-25 de minute descoperit sa se rumeneasca bine, turnand din cand in cand peste el compozitie din vas . Dupa ce l-am scos din cuptor am mai presarat peste el cateva seminte aromate si patrunjel verde.
Eu l-as fi mancat feliat cu un sos picant langa si cu niste legume caramelizate baietii au vrut cu cartofi prajiti si cu un sos facut din usturoi zdrobit mixat cu sare, smantana, iaurt, piper si marar. Cum clientul nostru e stapanul nostru a fost servit cu cartofi prajiti si sos alb de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc in vin alb si seminte aromate/Filet mignon de porc au vin blanc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (45)
|