Ingrediente
- 1 muschiulet de porc
- 4 mititei
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- sare si piper
- 1 lingura ulei de masline
- feliute de emmentaler
- leurda
- rosii cherry
- reductie de otet balsamic(1 cescuta otet balsamic, 1 cescuta vin, 2-3 linguri sos de soia, 1 lingurita zahar brun)
Mod de preparare
Toate ingredientele au fost pregatite de acasa si transportate in cutii in geanta frigorifica. Muschiuletul de porc taiat in felii, condimentat cu sare si piper, 1 lingura ulei de masline, se pune la rece pana in momentul in care pregatim gratarul. Se prajesc pe gratar feliutele de muschiulet 2-3 minute pe o parte si pe alta, nu mai mult sa nu se usuce (muschiuletul este o carne foarte frageda si ar fi pacat sa mancam o carne uscata).
Dovlecelul si vanata, lasate cu tot cu coaja, se taie felii si se prajesc pe gratar. Dupa ce sunt prajite se pudreaza cu sare. Reductia de otet balsamic a fost pregatita de acasa: au fost fierte ingredientele pana scad considerabil, amestecand mereu la foc mediu.
Pt asamblare:1 felie de vanata, 1 felie de emmentaler, 1 felie de dovlecel, 1 felie de emmentaler, pana facem un turnulet cam cat dorim pentru o portie. Servim cu gratar de muschiulet, mititeii sunt optional (eu nu am mancat), salata de leurda cu rosii cherry, stropit totul cu reductie de otet balsamic.
O nebunie!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc la gratar si legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|