Muschiulet de vita la tigaie

Postat de mihaelar63 in Vita
25 Iul 2014 | 18339 vizualizari
Muschiulet de vita la tigaie

Am preparat acest muschiulet inspirata de Raymond Blanc respectat bucatar francez cu doua stele Michelin care gateste in Anglia de peste 30 de ani . Sunt cucerita de naturaletea si bucuria cu care gateste .Eu din motive de lipsa timp si din cauza caldurii excesive nu am pus muschiuletul la cuptor , am continuat prepararea sub capac .

Ingrediente

  • 1 muschiulet vita (500 gr)
  • 2 linguri mustar frantuzesc cu boabe intregi
  • 1 lingura mustar cu hrean
  • fulgi de chilli
  • cimbru verde
  • ulei masline
  • 50 gr unt
  • sare
  • Garnitura:
  • 500 gr Bob verde,
  • 1 morcov ,
  • 2 catei usturoi ,
  • 50 ml ulei masline ,
  • sare ,
  • patrunjel verde .

Mod de preparare

Muschiuletul de vita trebuie obligatoriu sa fie la temperatura camerei in momentul pregatirii .

Masati muschiuletul cu fulgi de chilli , ulei de masline, mustar si cimbru verde maruntit .Lasati sa se odihneasca  la temperatura camerei minimum 30 minute .

ATENTIE: NU SARATI .

Intr-o tigaie teflonata  topiti untul  . Tigaia trebuie sa fie incinsa .

Prajiti  muschiuletul pe toate partile , atat cat capata o usoara crusta . Nu mai mult de 2 minute pe fiecare parte .

Am pus capacul pe tigaie si am mai lasat 5-10 minute avand grija sa intorc muschiuletul din cand in cand . In mod normal ar fi trebuit sa dau la cuptor dar am evitat sa mai produc caldura excesiva .

Scoateti muschiuletul pe o farfurie si-l lasati sa se ,, odihneasca '' putin [ 5 min ].

Feliati cu un cutit bine ascutit felii subtirii . Obtineti minunate felii rozee.

Cu timpul , exersand va puteti obtine carnea mai rozee sau mai bine facuta in functie de gustul personal ajustand timpii de preparare .

Se sareaza doar la servire astfel carnea se pastreaza frageda .

Serviti cu garnitura preferata .Noi am avut garnitura de bob scazut. Bobul l-am fiert cu morcovul si usturoiul calite in ulei de masline +sare +patrunjel verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de vita la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Postat de Satisfyyourcravings

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Ceapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt.  Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mediu si se soteaza ceapa pana devine aurie. Se adauga apoi carnea si se amesteca usor. Se...

Citeste continuarea

Carne de viţel cu piure de cartofi şi ţelină la cuptor

Postat de diaconta

Carne de viţel cu piure de cartofi şi ţelină la cuptor

Am pregatit mai întâi sosul de carne. Am taiat carnea cubulete. Ceapa am curatat-o,am taiat-o marunt si am pus-o la calit în ulei împreuna cu morcovii taiati rondele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2014, 10:30
vin si eu la masa
la 25.07.2014, 10:32
Bun!!!
la 25.07.2014, 10:35
bun bun
la 25.07.2014, 10:37
Bya , repetam , ca nici urma n-a ramas din el , atat de repede s-a dus .Papica buna = lipsa poza finala )
la 25.07.2014, 10:38
yamiiiii

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking