Muschiulet de vita la tigaie

Postat de mihaelar63 in Vita
25 Iul 2014 | 18350 vizualizari
Muschiulet de vita la tigaie

Am preparat acest muschiulet inspirata de Raymond Blanc respectat bucatar francez cu doua stele Michelin care gateste in Anglia de peste 30 de ani . Sunt cucerita de naturaletea si bucuria cu care gateste .Eu din motive de lipsa timp si din cauza caldurii excesive nu am pus muschiuletul la cuptor , am continuat prepararea sub capac .

Ingrediente

  • 1 muschiulet vita (500 gr)
  • 2 linguri mustar frantuzesc cu boabe intregi
  • 1 lingura mustar cu hrean
  • fulgi de chilli
  • cimbru verde
  • ulei masline
  • 50 gr unt
  • sare
  • Garnitura:
  • 500 gr Bob verde,
  • 1 morcov ,
  • 2 catei usturoi ,
  • 50 ml ulei masline ,
  • sare ,
  • patrunjel verde .

Mod de preparare

Muschiuletul de vita trebuie obligatoriu sa fie la temperatura camerei in momentul pregatirii .

Masati muschiuletul cu fulgi de chilli , ulei de masline, mustar si cimbru verde maruntit .Lasati sa se odihneasca  la temperatura camerei minimum 30 minute .

ATENTIE: NU SARATI .

Intr-o tigaie teflonata  topiti untul  . Tigaia trebuie sa fie incinsa .

Prajiti  muschiuletul pe toate partile , atat cat capata o usoara crusta . Nu mai mult de 2 minute pe fiecare parte .

Am pus capacul pe tigaie si am mai lasat 5-10 minute avand grija sa intorc muschiuletul din cand in cand . In mod normal ar fi trebuit sa dau la cuptor dar am evitat sa mai produc caldura excesiva .

Scoateti muschiuletul pe o farfurie si-l lasati sa se ,, odihneasca '' putin [ 5 min ].

Feliati cu un cutit bine ascutit felii subtirii . Obtineti minunate felii rozee.

Cu timpul , exersand va puteti obtine carnea mai rozee sau mai bine facuta in functie de gustul personal ajustand timpii de preparare .

Se sareaza doar la servire astfel carnea se pastreaza frageda .

Serviti cu garnitura preferata .Noi am avut garnitura de bob scazut. Bobul l-am fiert cu morcovul si usturoiul calite in ulei de masline +sare +patrunjel verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de vita la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gulaş de vită

Postat de Zamfira

Gulaş de vită

Feliem carnea de viţel în bucăţi potrivite. Punem carnea într-un vas cu apă rece cu foile de dafin, boabele de piper 7-8 boabe şi puţină sare. Punem vasul pe foc, fierbem carnea...

Citeste continuarea

Tocanita de vitel a mamei

Postat de mihaelar63

Tocanita de vitel a mamei

Carnea de vitel se taie cuburi potrivit de mari. Eu le tai asa cam cat jumatate cutie de chibriuri. Cuburile de carne se condimenteaza cu sare , piper , boia si cimbru ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2014, 10:30
vin si eu la masa
la 25.07.2014, 10:32
Bun!!!
la 25.07.2014, 10:35
bun bun
la 25.07.2014, 10:37
Bya , repetam , ca nici urma n-a ramas din el , atat de repede s-a dus .Papica buna = lipsa poza finala )
la 25.07.2014, 10:38
yamiiiii

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking